Raparperipaistos
Raparperipaistos on helppo jälkiruoka raparperista. Kauran ja raparperin liitto täydennetään vaniljajäätelöllä tai -kastikkeella. Tee tätä!
Raparperipaistos on valloittava jälkiruoka, joka tehdään samalla tavalla kuin toinen jälkiruokaklassikko, kaura-omenapaistos. Mehevän täytteen päälle laitetaan uunissa rapeutuva kauramuru, ja paistos tarjotaan vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Täydellistä!
Voit yksinkertaistaa reseptiä laittamalla raparperien sekaan ja muruseokseen vain yhtä sokeria reseptissä olevan kahden sijaan. Kahden sokerin yhdistelmä antaa paistokselle syvyyttä, mutta joko vain valkoisella sokerilla tai tummemmalla sokerilla (esim. intiaanisokeri tai ruokosokeri) tulee paistoksesta aivan ihanaa.
Muista myös nämä helpot ja herkulliset raparperireseptit:
Muista myös mustikkainen versio murupaistoksesta:
Raparperipaistos
Raaka-aineet
- 1 litra raparperinvarsia palasina
- ½ dl sokeria (ks. vinkit)
- ½ dl tummaa sokeria
- 4 dl isoja kaurahiutaleita
- 100 g voita
- ½ dl sokeria
- ½ dl tummaa sokeria
- vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta
Tee näin
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kuori rapaperinvarret tarvittaessa.
- Pilko kuoritut varret kulhoon ja lisää joukkoon sokerit ja sekoita. Voit laittaa vain tavallista sokeria, jos kaapissa ei ole tummaa sokeria.
- Kaada seos uunin kestävään vuokaan. Esipaista raparpereja noin vartti.
- Sulata voi toisessa kipossa, lisää sokerit ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi murumassaksi. Lusikoi raparperien päälle ja paista edelleen 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Vinkit!
Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa? Tule mukaan ruokaseikkailuihin!