|

Viikon voimamuona: pinaatti-fetaletut

Pinaattiletut ovat voimamuonaa parhaasta päästä: rapeat voinsuolaiset reunat voimaannuttavat sielua, pinaatti tekee hyvää keholle. Eikä fetajuusto nyt varsinaisesti voi tilannetta heikentää, päinvastoin.

****

Pinaatti-fetaletut

5 dl maitoa
2 kananmunaa
n. 1/2 tl suolaa
hyppysellinen muskottipähkinää
2 1/2 – 3 dl vehnäjauhoja*
200-300g tuoretta pinaattia (tai 1 pkt pakastepinaattia)
100g rasvaista fetajuustoa

Jos käytät tuoretta pinaattia, huuhdo lehdet ja ryöppää niitä hetki kiehuvassa vedessä. Valuta huolella ja puristele vielä liika neste pois. Hienonna veitsellä. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se.

Riko kananmunat maidon joukkoon, vispaa rakenne tasaiseksi. Lisää suola, muskottipähkinä ja pinaatti. Sekoita. Lisää jauhot pienissä erissä, jotta paakkuuntumisenesto on helpompaa. Jos käytät tuoretta pinaattia, vois halutessasi ajaa taikinan tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää murusteltu feta ja anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.

Sekoita taikina ja paista letut voissa.

* jos käytät pakastepinaattia, laita jauhoja hieman enemmän kuin tuoretta pinaattia käyttäessäsi.

****