|

5 ravintolavinkkiä Mauritiukselle

Mauritiuksen ravintolat tarjosivat hehkuvia makuja, paljon merestä nostettua ruokaa ja kasviksia. Joko meillä kävi hyvä tuuri tai sitten trooppisen saaren ravintolatarjonta on erinomainen. Saimme nimittäin vain hyvää ruokaa. Missä saarella sitten kannattaa syödä? Tässä viisi ravintolavinkkiämme Mauritiukselle.

Hotellimme sijaitsi Mauritiuksen pohjoisosissa, Trou aux Biches -alueella, lähellä Trioletin pikkukaupunkia. Siksi ravintolasuosituksemmekin sijoittuvat Pohjois-Mauritiukselle. Yhden päivän vietimme myös pääkaupungissa, Port Louisessa, mutta ravintolasuosituksia en pikavisiitin varaan halua rakentaa.

5 ravintolavinkkiä Mauritiukselle

 

La Rougaille Creole tarjosi upeita kreolilaisen keittiön makuja Grand Baien kaupungin keskustan tuntumassa. Rauhallisella sivukadulla sijaitseva ravintola nousi koko reissun parhaaksi paikallista ruokaa tarjoavaksi ravintolaksi. Annoksissa oli raikkautta, yllättävyyttä ja maut olivat tasapainossa. Pöytävaraus suositeltava. Osoite: B13, Grand Baie (pääkadun suuntainen sivukatu, Sunset bulevardilta pari korttelia etelään).

Restaurant 1974, da Antonio e Giuliaon italialainen ravintola. Viivyttelimme pitkään ravintolaan menemistä, sillä halusimme ensisijaisesti syödä paikallista ruokaa. Lopulta olisimme voineet syödä kaikki loput reissun illat viehättävän italialaispariskunnan ravintolassa, jossa kaikki oli kohdallaan. Ruoka oli sellaista kuin italialainen ruoka parhaimmillaan on: konstailematonta ja yksinkertaista mutta täynnä makua ja sielukkuutta. Lyhyehkön listan lisäksi tarjolla oli vaihtuvat annokset, jotka salista vastaava omistajarouva vierailleen esitteli. Osoite: ex-aquarium building, coastal road, Trou Aux Biches.

 

Chez Hansin Kiosque Magique on Mont Choisy -rannan puiden varjostamassa rantapuistossa sijaitseva koju. Ruoka oli simppeliä ja katuruokamaista mutta todella maukasta. Tripadvisorin kymppikerhopaikka on ansaittu. Maisemat ovat sitä paitsi tainnuttavan hienot – lunch with a view, sanoisin. 

Koko suvun työllistävän yrityksen toimintaa oli hauska seurata. Pappa kantoi pöytiä ja tuoleja asiakkaiden toiveiden mukaan puolivarjoon tai paisteeseen, nuoriso tiskasi, sisko huolehti hedelmäjuomista ja itse Hans vastasi asiakkaiden viihtyvyydestä ja ravintolan markkinoinnista. Hans kulki rannalla jakaen maistiaisia ja varmisti ruoan maistuvuuden jokaisesta pöydästä. Osoite: Mont Choisy Beach.

Turistien pyydykseltä ja puolirähjäiseltä kulmakuppilalta näyttävä Souvenir Restaurant osoittautui mainioksi ravintolaksi, vaikka ruoka ei aivan kahden ensiksi mainitun ravintolan tasolle yltänytkään. Hinta-laatusuhde oli kuitenkin erinomainen, ja ravintola oli turistien lisäksi myös paikallisten suosiossa – se on aina hyvä signaali. Sesonkina iltaisin ravintolaan on hyvä tehdä pöytävaraus. Osoite: Coastal roadin ja Trou aux Biches roadin kulma.

Tiedättehän sen hikisen retkipäivän jälkeisen illan, jolloin ainoalta oikealta vaihtoehdolta ruoaksi tuntuu tihkuva ja tuhdin suolainen pizza. La Voglia Matta täyttää sellaisen illan tarpeet täydellisesti. Pizza oli aidosti maukasta ja sitä sai myös kotipakettiin. Myös antipastit olivat erinomaisia. Mitä muuta mauritiukselaiselta pizzerialta voisi edes toivoa?

Maurutius on ruokamatkaajan aarreaitta.  Lue lisää saaren monipuolisesta ruokakulttuurista aiemmasta postauksestani.Tämän ja ruokakulttuuria raottavan postauksen kuvat on otettu Mauriutuksen pohjoisosissa joulukuussa 2016.

_____