Aamiainen sämpyläkupissa – kananmunaa, chorizoa & kotijuustoa

Alkuviikolla meidän piti harppoa lumikengillä pitkin Saanan rinteitä ja hiihtää kolmessa valtakunnassa. Mutta yli pyyhkäisi tauti, joka muutti lomasuunnitelmiamme. Pettymystä paikkaamaan teimme aamiaista, joka nostatti lomatunnelmaa kotioloissa. Aamupalalla uudet suunnitelmat saivat jo siivet alleen, ja luvassa on loistavia lomapäiviä. Se on asennekysymys.

Aamiainen sämpyläkupissa on hauska ja helppo all in one -ruoka. Nyt sämpylään koverrettu kolo täytettiin kananmunalla, chorizolla ja kotijuustolla – takuuvarma kolmikko hyvän päivän alkuun. Lisäkkeeksi teimme tomaatti-persiljasalaatin. Chorizon tilalle sämpyläkuppiin voi laittaa paistettuja pekonikuutioita tai kinkkua. Myös suolalla ja muskottipähkinällä maustettu pinaatti on toimiva tukijalka juustolle ja kananmunalle.

Kotijuusto laitettiin ruokaan suoraan pakastimesta, jonne pelastimme edellisestä kotijuustokokkailusta jääneen palasen. Vähärasvaisen ja pehmeän kotijuuston rakenne muuttui hieman pakastuksesta, mutta se toimi erinomaisesti pakastuksen jälkeenkin lämpimässä ruoassa – ja mikä tärkeintä, makuun pakastus ei vaikuttanut. Pakastus on, ainakin kaltaisessamme pienperheessä, monesti hävikin pelastus, vaikka tietenkin kotijuustokin olisi kaikken parhaimmillaan tuoreena ja raikkaana.

Resepti on osa Valion ja Blogiringin yhteistyökampanjaa,jossa bloggaajat ovat ideoineen reseptejä laktoosittomaksi muutetusta kotijuustosta. Meidän kokkauslistalla ovat ainakin Kaikki äitini reseptit -blogin Queso Fundido ja Pumpkin Jamin kesäkurpitsavuoka.

 

 

Resepti

 

 

Aamiainen sämpyläkupissa – kananmunaa, chorizoa & kotijuustoa

kahdelle

2 sämpylää

4 viipaletta chorizoleikkelettä

50-75 g Valio Eila kotijuustoa 

2 kananmunaa

ripaus suolaa

mustapippuria

lisäksi

1-2 tomaattia

tuoretta persiljaa

Laitan uuni lämpiämään n. 180 asteeseen. Leikkaa sämpylöistä kannet ja ota pehmeää sisusta pois sen verran, että täytteet mahtuvat sämpylöiden sisään. Leikkaa chorizoviipaleet pienemmäksi ja ripottele ne sämpyläkippojen pohjalle. Kuutioi kotijuusto ja laita kuutiot chorizon päälle. Riko kuppiin kananmuna ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Paista noin 10 minuuttia eli kunnes kanan munan valkuainen on hyytynyt. Voit paistaa pari minuuttia pidempään, mikäli haluat keltuaisenkin olevan kova.

Sämpylöiden ollessa uunissa kuutioi tomaatti ja silppua joukkoon reilusti tuoretta persiljaa.

_____

www.blogirinki.fi

Yhteistyössä Blogirinki Media & Valio