• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Salaatit

Appelsiini-rapusalaatti (koska on kevät)

Tänään on kevään ensimmäinen päivä; kaamos on kaatunut. Tästä päivästä alkaen koko Suomessa paistaa aurinko joka päivä marraskuun lopulle saakka. Älkää puhuko mitään pilvistä, varjoisista kujista tai harmaista päivistä, en aio uskoa sanaakaan.

Kunniaksi keväälle ja värien voimalle teimme appelsiini-rapusalaattia, jonka makuja täydensi sitruksinen kastike. Avokado, appelsiini ja ravut sopivat yhteen erinomaisesti ja ovat yhdessä vielä enemmän kuin yksinänsä.

****

Appelsiini-rapusalaatti sitrusvinaigrette

salaattia tai baby-pinaattia
avokadoa
appelsiinia
rapuja
(öljyä, valkosipulia)
pekaanipähkinöitä

kastike
3 rkl tuorepuristettua appelsiinimehua
2 rkl oliiviöljyä
1/2 – 1 tl chilikastiketta (meillä Tannisen chilinen Vahva kastike*)
1/2 – 1 tl sokeria
suolaa
pippuria
(1 tl valkoviinietikkaa tarvittaessa)

Huuhdo salaatit ja/tai pinaatit, kuori ja viipaloi avokadot, fileoi appelsiinit (ne on niin paljon mukavampi syödä ilman kalvoja). Paista ravut tarvittaessa, valkosipuli öljyn joukossa antaa mukavasti makua. Kokoa salaatti.

Tee kastike. Sokerin ja etikan määrä riippuu appelsiinien makeudesta ja hapokkuudesta. Me käytimme 1 tl sokeria riittävän makeuden saavuttamiseksi ja 1 tl etikkaa, jotta happotaso asettui maku-uomiin.

****

*Tannisen Chilinen toi meille ennen joulua maisteltavaksi herkullisia kastikkeitaan, joista yhden olimme todenneet jo kesällä erinomaiseksi. Tannisen Chilinen on todistanut, että lisä- ja säilöntäaineettomastikin voi tehdä kastikkeita kaupan hyllyihin, peukku sille. Kastikkeet ovat lunastaneet meillä paikkansa ruoanlaitossa mutta myös sellaisenaan niitä voi käyttää.


16 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Lime curd eli limettitahna
Next Post: Maustevoi – mainettaan monipuolisempi »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    21.1.2013 at 20:11

    Oon niin kade keväästä ja kukista. Blääh.

    Reply
  2. Jael says

    18.1.2013 at 15:07

    Kevät jo teillä;D (meillä se ainakin on,löysin kevään ensimmäisen punaisen kukan tällä viikolla
    1.bp.blogspot.com/-cZ3i0SDTdFY/UPgoaml7RoI/AAAAAAAAL9g/g3rXLOeahR0/s320/P1170349.JPG)
    Onpa namilta kuulostava salaatti,pitääkin tehdä tuollaista joku päivä!

    Reply
  3. Hannele says

    17.1.2013 at 21:21

    Totta! Kivaa!

    Reply
  4. Hannele says

    17.1.2013 at 21:20

    Laitetaanpa pakettiin, ota kiinni!

    Reply
  5. Hannele says

    17.1.2013 at 21:19

    …kevät oooon, vallatoooon!
    (viima ja pakkanen vähän häiritsevät nautintoa)

    Reply
  6. Merituuli says

    17.1.2013 at 20:10

    Hauskaa, aika samoilla mauilla mennään salaateillemme juuri nyt :).

    Reply
  7. Jokihaka Kokkaa says

    17.1.2013 at 05:57

    Mulle maistuis tuo salaatti ja annos tuollaista kevätpositiivisuutta tulis myös tarpeeseen!

    Reply
  8. Nanna says

    16.1.2013 at 21:30

    tipitii tipiptipitii… salaattihan on kuin itse kevät!

    Reply
  9. Hannele says

    16.1.2013 at 20:20

    Minä luulin, että se kuuluu savolaiseen rokotusohjelmaan 🙂

    Samoilla linjoilla olen minäkin: lumi ja pakkanen sopivat minullekin hyvin ja saavat jatkua huhtikuun alkupuolelle, mutta sitten niiden pitäisi hävitä yhdessä yössä, jotta valkoisen tilalle pääsee vihreys. Mutta valoa kyllä kaipaa sekä kamera että nainen sen takana.

    Reply
  10. Hannele says

    16.1.2013 at 20:16

    Lumesta tykkään minäkin mutta en niinkään jatkuvasta pimeydestä. Keväthankien aika on yksi parhaista vuodenajoista.

    Reply
  11. Hannele says

    16.1.2013 at 20:14

    Henkinen kaamos onkin paaaljon pahempi kuin säätieteellinen ilmiö. Multapussi auttaa molempiin: se tuoksu, sen tuntu ja ne kynnenaluset. Ah.

    Reply
  12. Hannele says

    16.1.2013 at 20:13

    Tänään ei näkynyt Oulussa metriäkään pilveä, mitä siellä oikein hupatetaan ;D Ihana aurinkopäivä (ja pirusti pakkasta)!

    Reply
  13. Jonna says

    16.1.2013 at 19:35

    Mahtava asenne, sinut on varmaan jotenkin positiivisuus rokotettu. Minua ei haittaisi lumi ollenkaan, eikä pakkanen, mutta minä haluan valoa, valoa, valoa, että voisi saada taas onnistuneita kuvia muulloinkin kuin viikonloppuisin keskipäivällä 😉 Tosin ei näytä olevan ongelma siellä.

    Reply
  14. Minna Vuo-Cho says

    16.1.2013 at 10:29

    Aurinkoinen salaatti – Minulla ei kyllä vielä ole edes kiire kevääseen. Nautin tuosta taivaalta hiljalleen hiutaloivasta lumesta vielä muutaman viikon 🙂

    Reply
  15. Ulla says

    16.1.2013 at 09:39

    Tällä salattilla lähtee myös henkinen kaamos (tosin meillä puutarhureillahan se lähti jo ekaa multapussia ostaessa).

    Reply
  16. Sari - CampaSimpukka says

    16.1.2013 at 08:37

    Joo, ei se mitään, että auringon edessä on kolme kilometriä pilveä! Kyllä mullekin kevät jo kelpaa 😀

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.