|

Appelsiini-rosmariinigraavattu lohi

JOULUKALENTERIN 13. LUUKKU 

Tiptap vaan tänne Kokkipottilaan, täällä tonttuilee Hannansoppa -blogin Hanna eli Soppahanna! 

Teimme Hannelen kanssa tällaisen hauskan vaihtokaupan ja emännöimme toistemme blogeja yhden päivän ajan. On huippua olla täällä, olen kuitenkin seurannut ihanan Hannelen blogia jo vuosien ajan, ja on ihan kreisiä ajatella, että nyt täällä inspiroivien reseptien ja hurjan kauniiden kuvien seassa on myös jotain minun tuottamaa.

Kokit & Potit ei ole kuitenkaan blogin pitäjän allergian takia tunnettu kalaresepteistä. Niinpä päätin tuoda tänne tuulahduksen tulevan joulun kalapöydästä ehkäpä maailman parhaan graavilohen muodossa. Tänä jouluna graavikala saa viimeisen silauksen appelsiinin kuoresta ja tuoreesta rosmariinista. Jos et ole ennen graavannut lohta, niin nyt viimeistään kannattaa ottaa se omaan bravuurirepertuaariin – se ei ole vaikeaa, mutta tekee taatusti vaikutuksen. Tarvitset vain kalaa ja suolaa (ja tässä tapauksessa appelsiinin ja rosmariinipuskan) ja hieman aikaa. Valmiin kalan leikkaamisessa tärkeintä on terävä fileerausveitsi, tekemällä oppii!

ARVONTA

 

Haluaisitko omaksesi kirjoittamani Sesonkireseptit-kirjasen? Satokausikalenterin kanssa yhteistyössä syntynyt opus pitää sisällään melkein 200 reseptiä sesongin raaka-aineista ja mukana on yli 50 vihannesta, joiden ympärille reseptit rakentuu. Osallistut arvontaan kommentoimalla, suositko itse sesonkivihanneksia ja mikä on talviajan lempparikasviksesi. Osallistumisaikaa on tämän viikon loppuun, eli sunnuntaihin 18.12.16 asti. Onnea arvontaan! Ja hei, Hannan sopassa on myös käynnissä arvonta.

Mikäli et luota arpaonneesi, niin klikkailehan itsesi Satokausikalenterin sivuille, siellä on vielä parin päivän ajan pakettitarjouksena ensi vuoden Satokausikalenteri ja Sesonkireseptit-kirjanen. Ehtii vielä joulupakettiinkin, kun tilaa viimeistään 15.12.

Oikein rauhaisaa ja tunnelmallista joulua teille kaikille! Tervetuloa myös Hannan soppaanpiipahtamaan!

Resepti 

Appelsiini-rosmariinigraavattu lohi

500 g (kirjo)lohifilettä

1 rkl rosmariinia hienonnettuna

1 rkl appelsiinin kuorta raastettuna

1 ½ rkl suolaa

Nypi lohesta tarpeen mukaan ruodot. Sekoita rosmariini, appelsiinin raastettu kuori ja suola keskenään. Levitä mausteseos lohifileelle ja kääri filee voipaperiin. Laita jääkaappiin graavautumaan vuorokaudeksi. Viipaloi lohi ohuelti ja tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa saaristolaisleivän päällä.

_____

Similar Posts

24 Comments

  1. Juureksista mm. maa-artisokka, palsternakka, sillä niistä saa ihania uunijuureksia tai samettisia kasviskeittoja. jolielaide00(at)gmail.com

  2. Porkkana on ehdoton ykkönen, bataattia ja lanttua syödään myös.
    sirpah.vainio[at]gmail.com

  3. Suosin sesonkivihanneksia ja tämän talven suosikkeja on ollut punajuuri ja bataatti. 🙂
    hannasipila1[at]hotmail.com

  4. Se aina vaihtuu, nyt mennään porkkanan tahtiin; sitä raastetaan, paistetaan ja keitetään tai syödään ihan sellaisenaan. Ja pokkanakakkuakin on leivottu. Porkkanat on erittäin edullisia tällä hetkellä ja vielä maukkaita! Ensimmäistä kertaa paistoin lehtikaalia ja tiedä vaikka se olisi seuraava bestis.
    hippu[at]outlook.com

  5. Juurekset ovat lemppareita talvella, vaikea sanoa yhtä 🙂 mutta palsternakka on tosi hyvää ja se ikisuosikki, helppo porkkana!
    – Niina
    [email protected]

  6. Roudattoman talven aikana omasesonkikasvis on maa-artisokka. En tiedä, lasketaanko kurpitsa sesonkiin, jos se on käynyt pakastimessa. Jättikurpitsasta johtuen sesonkia riittää…

  7. Suosin suosin, kaikkia ihania. Bataatti ja punajuuri on isoja herkkuja, tosin kaikki kasvikset on namia ?

  8. Lasketaanko pavut mukaan 🙂 Maalaistorimyyjien palsternakat on talven herkku.
    humppalulla (at) gmail.com

  9. Bataatti on mun suosikkini. Tiptap sullekin 🙂 Mukaan kivaan arvontaan.
    t. Nelliina
    nelliina(@)yahoo.com

  10. Suosikkejani tällä hetkellä taitaa olla punajuuri ja porkkana. Niitä tulee käytettyä lisukkeena, raasteena ym. soile89(at)gmail.com

  11. Suosin sesonkikasviksia, koska se hellii budjettia ja on muutenkin järkevää 🙂 Vaikea valita vain yksi, mutta punajuuri on yksi ehdoton lemppari <3

  12. Lanttua käytän tällä hetkellä paljon ruoanlaitossa. Kausikasvikset huomaa kauppojen hevitiskeistä mikä on milloinkin halvemmalla.

  13. Kyllä porkkana ja bataatti ovat suosikkejani.
    Mukana arvonnassa.
    hamalainentm[at]gmail.com

  14. Hyvän näköistä kalaa!
    Viime aikoina olen syönyt paljon kotimaisia ruusukaaleja ja punajuuria. Kaaliruoat ovat suosikkejani. Ja minkä tahansa ruoan teko alkaa sipulin kuorimisella!
    tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

  15. Sesonkia tietysti, silloin on maut parhaimmillaan! Vaikea valita yhtä suosikkia, mutta punajuuria löytyy lähes aina jääkaapista. Niistä kun voi kokkailla niin monenlaisia lisukkeita pääruuille 🙂

  16. Täällä kuljetaan arvonnasta toiseen. Suosin sesonkivihanneksia, mutta yhtä on vaikea nimetä. Käytän paljon porkkanaa, punajuurta ja sipulia, mutta rakastan myös esimerkiksi kaalia.

  17. Ehdottomasti käytän paljon sesonkituotteita ihan rahansäästönkin vuoksi.Talvella tulee tehtyä paljon simppeleitä uunivihanneksia, johon tosin en käytä lempikasvistani eli lanttua.Rrrrakastan lanttulaatikkoa ja paljon tulee myös syötyä raakana.

  18. Sesonkivihannekset <3 Suosikkini on talvella punajuuri, ihanan maun lisäksi se tuo upeaa väriä. Myös lanttua ja palsternakkaa kuluu melkoisia määriä, pääasiallisesti uunissa paahdetttuina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.