Apua, leivokseni on smöörattu!

Kuva: Sanna Peurakoski, Lähde: Baking Instinct -blogi

Viime syyskuussa blogimaailma pyörähti pari ylimääräistä kierrosta, kun kajahtanut aatelinen, Eleanora von Smöör, julkaisi makeaa elämää ylistävän Baking Instinct -bloginsa. Siitä lähtien siipien havinaa, kimallusta ja fasinoituneisuutta on riittänyt – aatelisen silmin maailma on selvästi makeampi paikka! Eleanoran ruokaympyrä koostuu neljästä sektorista: makeasta, makeammasta, makeimmasta ja kuohuvasta. Ihan näin voin sanoa, että tuossa ympyräisessä tuntuisi kerrankin olevan jotain järkeä. Siitähän puuttuu vain punaviini ja pekoni.

Nyt tämä taivaanrantaa vaistonsa varassa värittävä von Smöör on huomannut, että netissä on, kas vaan, muutama muukin blogi. Ihan pari vaan. Jostain syystä lady iski Babbis-huuhkajansa kynnet Kokit ja Potit -ruokablogiin ja halusi smöörata* ihanat puolukka-kinuskileivokseni. Olen fasinoitunut (mikä veikeä sana)!

Kuva: Reetta Pasanen, Lähde: Baking Instinct -blogi

Olen lukenut Eleanoran jokaisen jutun. Välillä olen nauranut vedet silmissä, välillä piirtänyt silmillä ympyröitä. Teksti on juuri niin iloittelevaa ja irrottelevaa kuin kajahtaneen aatelisen sulkakynästä voi kuvitella syntyvän. Onneksi rönsyilevää vispilänheiluttajaa ohjaa, auttaa ja koordinoi ihana Elina Jyväs. Elina on edellä mainitun aatelissuvun kunniakonsuli ja lehdistösihteeri sekä ennen kaikkea huikea reseptitaituri ja kirjoittaja, ruokatoimittajasuosikkini numero yksi. Ehkä Elina tsekkaa Eleanoran reseptit ennen julkaisua, sillä joka ikinen Baking Instinct -blogin ohje kuulostaa mahtavalta.

* Smööraaminen tarkoittaa minun käsitykseni mukaan samaa kuin nostaa aatelisarvoon, tulla huomatuksi erityisen hurmaavana tai olla kanssani samalla, ylhäisellä tasolla. Arvon von Smöör korjatkoon, jos olen väärässä.

  • Lue aatelisepäilyistä ja smöörauksesta lisää täältä.
  • Alkuperäisen puolukka-kinuskileivosjuttuni löydät puolestaan täältä.

6 Comments

  1. Kiitos, Minna, kommentistasi! Von Smöör saa minutkin kertakaikkisen hyvälle tuulelle!

  2. Sanopa muuta! Sitä paitsi lehdistösihteeri välitti von Smööriltä viestin, että olin suomentanut smöörauksen aivan oikein 😉

  3. Kiitos vinkistä. Sunnuntai aamu näyttää paljon paremmalta kun on hetkisen saanut nauraa :D.

  4. Ooh,mikä kunnia;D
    En ollut paronitar?/kreivitär? Smööristä tätä ennen kuullutkaan,mutta tein nyt pienen kierroksen Eleonooran valtakunnassa;D

  5. Tähän pitää ehdottomasti tutustua, kunhan tältä Oulun nähtävyyksiin tutustumiseltani ehdin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.