• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Kakut Leivonta

Brownie-jäätelökakku

Brownie-jäätelökakku on monella tapaa upea herkku. Se on katseenkääntävän näyttävä, mutta niin helppo, ettei leipomistaitoja juurikaan tarvita. Kakun voi tehdä etukäteen ja nostaa pakastimesta pehmenemään siinä vaiheessa, kun kahvinkeittoa aletaan suunnitella.

Brownie-jäätelökakku on niin yksinkertainen, että melkein naurattaa. Miten ihmeessä en ole tätä aiemmin hoksannut? Kakkua varten leivotaan ohuehko brownie-levy, joka jäähtyneenä vain kerrostetaan jäätelön kanssa. Vähän marjoja päälle ja kastikkeeksi soseutettua mansikkaa tai vadelmaa.

 

Käytin kakkuun tuikitavallista pakettijäätelöä, sillä halusin kakkuun skarpit reunat – syynsä kullakin. Jos haluat käyttää erimuotoisessa paketissa olevaa (usein parempaa) jäätelöä, voit lusikoida tarvittaessa hieman pehmennettyä jäätelöä brownie-levyjen väliin.

Kun suorakaiteen muotoisen jäätelön leikkaa pitkittäin kolmeen osaan, tulee jätskikerroksista juuri sopivan paksuisia. Tosin kolmasosa jätskistä täytyy syödä siltään, ettei kakusta tulee liian korkea. Silleen aika harmi.

Resepti

Brownie-jäätelökakku

6–8 annosta

brownie
100 g tummaa suklaata
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3/4 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
veitsenkärjellinen vaniljajauhetta (tai hieman vaniljasokeria)

lisäksi
1 pkt vaniljajäätelöä
marjoja koristeeksi
marjoja soseutettuna kastikkeeksi (makeuta tarvittaessa sokerilla tai hunajalla)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää seokseen kananmuna. Sekoita taikinaan myös suklaasula sekä jauhot.

Kaada taikina noin 18×25 cm kokoiseen vuokaan ja paista 6–8 minuuttia tai kunnes brownie on sopivan kypsä. Varo paistamasta liian pitkään. Jäähdytä brownie ja leikkaa se kolmeen osaan.

Leikkaa jäätelö kahdeksi tai kolmeksi levyksi. Kokoa kakku. Laita alimmaiseksi brownie, jotta kakku pysyy paremmin leikattaessa paikoillaan. Koristele marjoilla.

Tarjoa kakku heti tai laita kelmun alla pakastimeen. Ota kakku pakastimesta pehmenemään 15–20 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa kakun lisänä soseutettuja marjoja. Makeuta sose tarvittaessa sokerilla tai hunajalla.

____


12 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Välimeren flatbread
Next Post: Intialainen lihapullacurry »

Reader Interactions

Comments

  1. minni says

    12.2.2017 at 15:37

    Onpas kivan ja helpon näköinen herkku!

    Reply
  2. Andalusiana says

    12.2.2017 at 09:57

    No voi kyllä – tämän voisin vetäistä vaikka yksin vietettävän ystävänpäivän iloksi 🙂

    Reply
  3. Hannele says

    12.2.2017 at 07:05

    On se. Suklaata ja jätskiä, se on aina yhtä <3

    Reply
  4. Mari says

    11.2.2017 at 16:02

    Niin <3

    Reply
  5. Hannele says

    10.2.2017 at 05:45

    Eihän se ole kuin tehdä 😀
    Ja syödä.

    Reply
  6. Minna Vuo-Cho says

    8.2.2017 at 15:03

    Tää on taas niitä reseptejä, jotka jäävät mieleen häiritsemään. Siis siihen saakka, kun tulee kokeiltua (ja syötyä)

    Reply
  7. Hannele says

    7.2.2017 at 21:13

    Vierastarjottavana tätä oli meilläkin. Toimi todella mainiosti!

    Reply
  8. Hannele says

    7.2.2017 at 21:13

    Kiitos, Siiri!

    Reply
  9. Hannele says

    7.2.2017 at 21:12

    Brownie ja jätski suorastaan kuuluvat yhteen, olen samaa mieltä.

    Reply
  10. Dinner4u2 says

    7.2.2017 at 12:27

    Ihana herkku! Usein tulee tehtyä Brownieta ja nautittua vaniljajätskin kanssa – täähän olis tosi tyylikäs versio juhlapöytään!

    Reply
  11. Siiri / Pilkettä-blogi says

    6.2.2017 at 14:40

    Onpa herkullisen näköinen! 🙂

    Reply
  12. Saara - Viimeistä Murua Myöten says

    4.2.2017 at 21:31

    Mmm-mmm! Oon vasta syönyt ilta/yöpalaks muffinsia, mutta silti tämä herkku houkuttelee! 🙂 Ja toden totta, vaikka on monta monta monta monta monta kertaa syönyt brownia ja päälle jätskiä, niin miksei kokoisi sitä näin tyylikkäästi kerroksittain!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.