• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Aamupala & brunssi Säilöntä

Chiansiemen-vadelmahillo

Chiansiemenillä ryyditettyä hilloa voi lusikoida puuron, jugurtin tai juustoviipaleen päälle reilulla kädellä, ilman että lopputulos on liian makea. Tavalliseen hilloon verrattuna hillossa on nimittäin selvästi vähemmän sokeria. Hillomaisen rakenteen muodostavat pikkuruiset siemenet, jotka imevät itseensä vadelmista tirskunutta mehua. Ja kun makeutta on vähemmän, on marjaisaa makua enemmän.

Resepti

Chiansiemen-vadelmahillo
n. 1 1/2 dl hilloa

200g vadelmia
2-3 rkl hunajaa (tai esim. vaahterasiirappia)
1 rkl chiansiemeniä

Mittaa vadelmat kattilaan ja tilsi marjoja vähän tai paljon. Minä pidän eniten tasaisesta hillosta, joten käytän jälkimmäistä metodia. Kiehauta, jotta marjojen rakenne pehmenee, ja lisää hunaja tai muu makeutus. Maista ja lisää tarvittaessa makeutta. Sekoita huolella ja ripottele chiansiemenet samalla sekoittaen. Anna hillon pulputella pienellä lämmollä muutama minuutti. Sekoita, jotta chiansiemenet eivät muodosta klönttejä. Nosta kattila liedeltä ja jätä hillo tekeymään noin 10 minuutiksi. Tarkista tilanne ja lisää hieman siemeniä, jos haluat rakenteeltaan napakampaa hilloa. Jäähtyessään hillo jähmettyy vain vähän.

Chiansiemenhillo säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä purkissa noin viikon.

_____


12 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Salaatti paahdetulla bataatilla, veriappelsiinilla ja vuohenjuustolla
Next Post: Smetanahaudutettua hapankaalia ja bratwurstia »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    6.10.2017 at 18:47

    Olen tehnyt chia-hillon mansikoista ja mustikoista, ehkä viinimarjoistakin, jos nyt muistan oikein. Aina hyvää!

    Reply
  2. Irma Asikainen says

    1.10.2017 at 13:25

    Oletko kokeillut samaamuiden marjojen kanssa? Ideana tuo olisi hyvä vaikka ihan puolukoissa,joihin muuten tavitsee myös paljon sokeria. Täytyy kokeilla.

    Reply
  3. Hannele says

    31.1.2015 at 09:02

    Pitkään olin minäkin skeptinen. Mutta chiansiemenet tuo kyllä mukavaa vaihtelua erityisesti aamupalalle.

    Reply
  4. Minna says

    30.1.2015 at 18:42

    olen ehkä ollut hieman skeptinen chiasiementen suhteen, mutta nyt taidan ainakin kokeilla 🙂

    Reply
  5. Hannele says

    29.1.2015 at 09:06

    Kiitos, Sofia, hersyvästä kommentistasi 😀

    Reply
  6. Sofia says

    28.1.2015 at 17:30

    Wooooouuuw, tämä mullistaa mun maailman! Hilloa ilman hillosokeria, "terveellistä" hilloa, jota voi huoletta syödä purkillisen viikossa ilman, että vaatekoko suurenee. Aivan mahtavaa! Mä olen jotenkin ihan urpo näissä makeisjutuissa, en tiedä niinku laisinkaan vaihtoehtoja perinteiselle tekemiselle, joten suuri kiitos siitä, että opin taas jotain itselleni täysin uutta.

    Reply
  7. Hannele says

    28.1.2015 at 15:46

    Kyllä hillosilmä aina kuivat siemenet voittaa 🙂

    Reply
  8. anne/ 52 weeks of deliciousness says

    28.1.2015 at 06:14

    Ihana resepti, tätä täytyy testata! meillä ripotellaan chiasiemeniä aamuisin jogurttiin mutta olisipa hauskaa yhdistää aamujogurttiin (tai puuroon!) tämä chiahillo 🙂

    Reply
  9. Hannele says

    27.1.2015 at 20:34

    Tästä reseptistä tulee onneksi vain purkillinen hilloa. Ja kun vähemmän makeaa hilloa voi laittaa vähän enemmän, kuluu purkki nopeasti!

    Reply
  10. Pieta says

    27.1.2015 at 20:01

    Haa, tätä pitäisi kokeilla. Tosin säilyvyyden kanssa on aina niin ja näin, sokerisetkin tuppaavat unohtumaan ja lopulta homehtumaan… Jospa tän kanssa muistais syödäkin. Ainakin lapset ehkä muistavat vinkua hilloa ja tätä haluais antaakin, kun ei ole sokerilla kyllästetty.

    Reply
  11. Hannele says

    27.1.2015 at 19:34

    Sokerittomuutta en tullut edes ajatelleeksi! Ajattelin vain, että vähemmän makeaa hilloa. Se makeus kun minua monesti hilloissa tökkii.

    Mikä tahansa on matalan kynnyksen aloitushomma chiansiemenien kanssa. Tämäkin. Ne on iisejä, jos muistaa sekoittaa ennen kuin ne turpoaa. Maku on helppo tarkastaa, sillä siemenet eivät muuta makua, vain rakennetta.

    Reply
  12. Veera says

    27.1.2015 at 19:14

    Sokeriton vadelmahillo! Nyt ollaan mun superherkkujen ytimessä, rakastan vadelmahilloa. Just hypistelin chiansiemeniä Ruohonjuuressa, mutta jätin vielä sinne. Täähän vois olla sellainen matalan kynnyksen aloitushomma niiden kanssa?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.