• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Italialaiset ruoat Leivät & sämpylät Leivonta

Focaccia – pala parasta Italiaa

Focaccia on hurmaavan hyvä italialainen leipä, joka valmistuu helposti.

En ajatellut alunperin jakaa tämän focaccian reseptiä lainkaan, mutta kun kysyin asiaa Instagramin stooreissa, oli tulos melko vakuuttava: kolme prosenttia oli sitä mieltä, että kylläpä noita focaccia-reseptejä riittää, muut toivoivat reseptiä. Tässä tämä siis tulee – pala parasta Italiaa!

Täydellinen focaccia on helppo tehdä, mutta se vaatii hieman kärsivällisyyttä. Jos sinulla on käytössäsi yleiskone, valjasta se käyttöösi. Jos sinulla ei ole yleiskonetta hanki se  valmistaudu sitkeään vaivaamiseen, sillä hyvä sitko on onnistumisen edellytys. Sitkon lisäksi tarvitaan tietysti riittävän pitkä kohotusaika. Ei tässä sitten oikeastaan muuta tarvitakaan.

Resepti on hyvin lähellä Jonnan julkaisemaa reseptiä, joka taas on peräisin jo edesmenneestä Olivia-lehdestä. Tein focacciaa pitkään täsmälleen reseptiä noudattaen, mutta kerran jauhot loppuivat hieman kesken ja öljyä lorahti taikinaan hieman liikaa, eikä lopputulos ollut ainakaan huonompi. Mutta kumman tahansa reseptin valitsetkaan, saat todella, todella hyvä focacciaa.

Jos sinulla on hapanjuuri, kokeile tätä ihanaa hapanjuurifocacciaa:

  • Hapanjuurifocaccia

Focaccia

Ihana focaccia – aivan kuten Italiassa!
Esivalmistelu30 mins
Kypsennys30 mins
kohoaminen1 hr
Annokset: 6

Raaka-aineet

  • 4 dl vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • puolitettuja kirsikkatomaatteja ja/tai yrttejä

Tee näin

  • Sekoita veteen hiiva, suola ja sokeri.
  • Vaivaa vehnäjauhot joukkoon vähitellen.
  • Lisää öljy (5 rkl), kun olet lisännyt noin puolet jauhoista.
  • Vaivaa 15–20 minuuttia eli kunnes taikinassa on vahva sitko.
  • Taikina jää löysäksi, sitä ei kannata säikähtää.
  • Kohota focacciataikinaa noin 45 minuuttia huoneenlämmössä tai noin 3 tuntia jääkaapissa.
  • Voitele uunivuoka (noin 20×30 cm) öljyllä (2 rkl).
  • Kaada taikina vuokaan ja taputtele taikina tasaiseksi.
  • Sivele focaccian pinta öljyllä (2rkl).
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen (kiertoilmauunissa riittää himpun yli 200 astetta).
  • Anna taikinan kohota liinan alla vuoassa vielä noin puoli tuntia.
  • Paista noin 25 minuuttia eli kunnes focaccia on kullanruskea.

Joko seuraat Kokit ja potit -ruokablogi Pinterestissä?


2 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Nopea arkiruoka: Tomaattinen kvinoa-papupata
Next Post: Nopea arkiruoka: Sienibolognese »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    18.3.2018 at 14:50

    Se on totta!
    Focacciaa kannattaakin tehdä hyyyvin säännöllisesti.

    Reply
  2. Sari - CampaSimpukka says

    18.3.2018 at 08:25

    Koskaan ei voi olla liikaa reseptejä! Uusi postaus tutustakin aiheesta palauttaa mieliin, että tätäpä voisikin taas kokeilla 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.