| | |

Glögisangria

Glögisangria on kahden klassikon yhdistelmä. Sangriasta tutut jutut saavat sekaansa jouluiset maut!

Glögisangria

Glögisangria yhdistää kaksi klassikkodrinkkiä. Mausteensa juoma saa glögistä, tuorepuristettu sitrusmehu on taas tutumpi sangriamaljasta. Punaviini kuuluu osana molempiin esikuviinsa, ja se yhdistää osat kuin ne olisivat aina kuuluneet yhteen. Vähän eteläistä leveyspiiriä ja auringon hehkua pimeimpään vuodenaikaan tekee hyvää, eikä joulujuoman tarvitse aina olla lämmin.

Pienet sitrukset ovat juuri nyt parhaimmillaan, joten puristin glögisangrian mehun klementiineistä. Myös appelsiinimehu sopii juomaan hyvin. Tirskaus sitruunaa tekee juomasta sopivan raikkaan.

Testaa myös nämä glögireseptit:

Jouluinen glögisangria

Glögisangria on kahden klassikkojuoman upea yhdistelmä
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys20 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1-2 tähtianista
  • 5-8 kokonaista neilikkaa
  • ohut siivu tuoretta inkivääriä
  • 2 dl tuorepuristettua appelsiinin tai klementiinin mehua
  • 3-4 dl punaviiniä
  • limen tai sitruunan mehua
  • kivennäisvettä
  • jääpaloja
  • klementiinisiivuja

Tee näin

  • Mittaa kattilaan vesi ja sokeri sekä kanelitanko, tähtianis, kokonaiset neilikat ja siivu tuoretta inkivääriä.
  • Kiehauta ja vähennä lämpöä, anna maustesiirapin tekeytyä 10–15 minuuttia.
  • Ota kattila pois liedeltä ja anna mausteliemen jäähtyä.
  • Jos haluat hyvin intensiivisen maun, laita liemi mausteineen yöksi jääkaappiin.
  • Jäähdytä myös viini jääkaapissa.
  • Siivilöi maustesiirappi.
  • Purista appelsiinin tai klementiinien mehu.
  • Sekoita mausteliemi, mehu ja viini.
  • Lisää maun mukaan limen tai sitruunan mehua.
  • Voit jatkaa drinkkiä halutessasi hieman kivennäisvedellä.
  • Tarjoa glögisangria jääpalojen ja klementiinisiivujen kanssa.
Glögisangria

Joko seuraat Kokkipotteja Instagramissa?