• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Aamupala & brunssi Pannukakut, vohvelit & letut

Hedelmä-helmipuuro & aamiaispannarit

Yhteistyössä Finnamyl

JOULUKALENTERIN VIIDES LUUKKU

Tiedättekö tunteen, kun jonkun raaka-aineen kanssa yhteistyö ei ota sujuakseen? Homma menee niin sanotusti mäkeen joka ikinen kerta. Perunasuurimot olivat aiemmin minulle sellainen tuote. Juuri siksi innostuin heti, kun minut pyydettiin mukaan Finnamylinja Foodloverin kampanjaan. Päätin selättää suurimot, tarvittiin korvaavia kokemuksia epäonnistumisia paikkaamaan.

Huomasin, että olin käyttänyt suurimoita varsin yksipuolisesti. Tein – tai siis olin yrittänyt tehdä – herkullisiin lapsuusmuistoihini nojaten helmipuuroa, vaikka voisihan suurimoista tehdä vaikka ja mitä muutakin. Ja helmipuuroa keitin nytkin, ensimmäistä kertaa siinä onnistuen. Itse asiassa yllätyin, miten helppoa ja nopeaa se on. Puuro on valmista vartissa (eli aika paljon nopeampaa kuin hyvin samankaltainen riisipuuro) ja perunasuurimoiden suutuntuma pysyy napakkana. Maidon lisäksi puuron voi tietysti keittää vaikka kookosmaitoon.

Jos yhdessä asiassa on suurimoiden kanssa tarkkana, ei ongelmia ole. Suurimot täytyy aivan ehdottomasti lisätä kiehuvaan nesteeseen. Ei siis vain kuumaan nesteeseen vaan kiehuvaan nesteeseen. Aiemmin tämä oli juuri kompastuskiveni. Lisäsin suurimot nesteeseen, joka kiehuu varmaan ihan kohta, ja sain aikaan ilmavan puuron sijaan tapettiliisteriä. Että usko vaan kokenutta kettua, nesteen tulee olla kiehuvaa.

En tietenkään malttanut pysytellä vain puurossa, vaikka siltäänkin se on ihanaa. Jäähdytin puuron (tai puurot, tein puuroa sekä Helmi perunasuurimoista että Luomu perunasuurimoista) ja tein siitä  hedelmä-helmipuuroa että pannareita. Molemmista tuli ihania!

Hedelmä-helmipuuroon sopii melkein mikä tahansa kauden hedelmä. Ensin lisäsin puuroon soseutettua, tuoretta mangoa ja laitoin päälle passionhedelmää. Kokeilin myös puuroa persimonilla, tuolla kauden kuumimmalla hedelmällä, ja sekin toimi loistavasti, kun puuro sai hieman raikastusta vielä sitruunamehusta. Ja pannarit, voiko adventtiaamu oikeastaan paremmin edes alkaa?

Perunasuurimot saavat rutkasti lisäpisteitä monikäyttöisyyden lisäksi myös kotimaisuudesta. Suurimot valmistetaan Kokemäellä suomalaisesta perunasta – aika tärkeitä asioita ja arvoja erityisesti näin itsenäisyyspäivän aattona. Perunatärkkelyksen lisäksi Helmi- ja Luomu-perunasuurimoissa on vain hipsaus sitruunahappoa säilyvyyden takaamiseksi.

Resepti

Hedelmä-helmipuuro & aamiaispannarit

4 annosta

helmipuuro

1 litra täysmaitoa

3 dl Helmi perunasuurimoita TAI Luomu perunasuurimoita

1/2 tl suolaa

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

hedelmäpuuro

1/2 annosta helmipuuroa (resepti yllä)

1 tuore mango soseutettuna

2 passionhedelmää

(kuutioitua persimonia)

aamiaispannarit

1/2 annosta helmipuuroa (resepti yllä)

1 kananmuna

2 rkl tattarijauhoja (tai vehnäjauhoja) 

(hieman maitoa)

voita paistamiseen

kuutioitua persimonia 

vaahterasiirappia

Keitä maito kiehuvaksi. Ripottele perunasuurimot kiehuvaan maitoon samalla sekoittaen. Keitä kymmenen minuuttia. Mausta suolalla ja sokereilla. Anna puuron jäähtyä välillä sekoittaen.

Jaa puuro kahteen osaan. Kuori ja soseuta mango. Sekoita mangosose toiseen puolikkaaseen puuroa. Maista ja lisää tarvittaessa makeutta. Jaa hedelmäpuuro annosmaljoihin ja viimeistele passionhedelmällä.

Lisää 1/2 puuroannokseen kananmuna ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa, jos taikina on hyvin paksua. Paista pannarit voissa kuumalla lettupannulla molemmin puolin. Tarjoile heti kuutioitujen persimonien ja vaahterasiirapin kera.

_____

Yhteistyössä Finnamyl


5 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Glögi-vadelmajuustokakku
Next Post: Maailman helpoimmat pipari-suklaakohvehdit »

Reader Interactions

Comments

  1. Anonyymi says

    9.12.2016 at 20:44

    Haluaisin kyllä tehdä helmipuuroa tai -velliä, mutta pelottaa tuo sitruunahapppo. En ymmärrä miksi sitä on tungettu perunasuurimoihin! Etenkin se, että sitä on myös LUOMU-suurimoissa, tuntuu suorastaan huijaukselta. Miten sitruunahappo voi olla luomua? Oliko niin, että sitä testataan nyt ilman? Pitänee tehdä muille ja maistaa ihan vähän vaan 🙂 Johanna

    Reply
  2. Hannele says

    5.12.2016 at 17:40

    Kiitos!
    Ne on sellaisia puuropannareita. Toimivat hyvin hedelmien kanssa 🙂

    Reply
  3. Hannele says

    5.12.2016 at 17:40

    Sama täällä! Ja äitini kertoi, että helmipuuro oli hänenkin lempipuuro lapsuudessa. Sinunkin lapset tykkäisivät varmasti. En ymmärrä, miten tämmöinen makuaarre on oikein edes päässyt unohtumaan.

    Reply
  4. Saara - Viimeistä Murua Myöten says

    5.12.2016 at 15:43

    Ihanat pannarit ja puuro! Hauska kun pannareista niin suuri osa on puuroa 🙂

    Reply
  5. Pieta says

    5.12.2016 at 10:01

    Voi, helmipuuuroa! <3 Ehkä yhden kerran olen sitä syönyt sitten lapsuuden. Pitäisikin kokeilla taas, lapset luultavasti tykkäisivät. Se oli mulle ainakin lapsuuden lempipuuro.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.