• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Karkit ja makeiset Leivonta

Suupaloja – helppo suklaa-mustaherukkafudge

Kuva: Johanna Myllymäki

Vuosi sitten syksyllä Suupaloja-kirjan idea oli hahmoteltu jo niin pitkälle, että päätimme viettää viikonlopun ensimmäisten kuvausten parissa, vaikka kustantajasta ei vielä ollut tietoakaan. Oikeasti kuvaukset olivat vain hyvä syy höpsötellä yhdessä, syödä hyvin, kattaa kauniisti ja skoolata pitkästä aikaa kylki kyljessä. Tuosta periaatteesta olemme pitäneet kiinni koko ajan: aina on aikaa yhteiseen iloon. Kuvauspäivät ovat paitsi täynnä työtä ja tiskiä, myös naurua, huonoja juttuja ja minipäikkäreitä lattialla.

Viime syksyn kuvasaldoa oleva kaksikerroksinen suklaa-mustaherukkafudge päätettiin lopulta jättää, vähän haikein mieli, kirjasta pois. Testiryhmältä fudge sai vuolaita kehuja. Tuhti ja makea suupala saa raikastusta mustaherukasta, jota laitetaan sekä fudgen sisään että päälle.

Kuva: Johanna Myllymäki

Resepti

Helppo suklaa-mustaherukkafudge

noin 40 palaa

noin 1 dl mustaherukoita 

1 prk (noin 400g) makeutettua kondensoitua maitoa (huom! ei karamellisoitua)

150 g tummaa suklaata

150 g valkosuklaata

2 rkl voita

hyppysellinen suolaa 

Sulata ja soseuta mustaherukat. Voit paseerata halutessasi kuoret ja siemenet pois. Jätä mustaherukkapyre odottamaan.

Ota kaksi teräskulhoa ja jaa kondensoitu maito tasan molempiin kulhoihin (noin 1 1/4 dl/kulho). Paloittele toiseen kulhoon tumma suklaa ja toiseen kulhoon valkosuklaa. Laita ruokalusikallinen voita sekä pieni hyppysellinen suolaa molempiin kulhoihin.

Keitä pienessä kattilassa hieman vettä. Veden kiehahdettua sammuta virta ja laita tummaa suklaata sisältävä kulho kattilan päälle. Sulata suklaa vesihauteessa hiljalleen. Kuuma vesihöyry riittää sulattamaan suklaan, älä siis anna kattilassa olevan veden kiehua. Sekoita aikaajoin. Kun suklaa on sulanut, sekoita massa huolellisesti tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 15×15 cm). Tee lusikalla lämpimän fudgen pintaan painaumia, koloja tai viiltoja ja valuta niihin hieman mustaherukkapyrettä.

Sulata sitten vesihauteessa valkosuklaa, sekoita massa tasaiseksi ja kaada tumman fudgekerroksen päälle. Sivele pullasudilla ohuelti mustaherukkaa fudgen pinnalle. Laita fudge jääkaappiin ja anna jähmettyä muutama tunti. Leikkaa pieniksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa.

Lisäys 27. ja 28.10.2015
Olen saanut fudgea kokeilleilta lukijoilta viestiä, että osalla on ollut ongelmia valkosuklaisen kerroksen jähmettymisen kanssa, osalla homma on sujunut ongelmitta. Olen yrittänyt selvittää ongelmaa, ja luulen selvittäneeni ongelman. Käytä kondensoituna maitona makeutettua kondensoitua maitoa (ei kuitenkaan karamellisoitua maitoa). Saatavilla on myös makeuttamaton kondensoitu maito, mutta vaikuttaisi siltä, että se ei reagoi valkosuklaan kanssa toivotusti.

_____

Testaa tätä tai muita blogissa ennen kirjan julkaisua julkaistavia Suupaloja-reseptejä, ota tekemästäsi ruoasta kuva ja julkaise se Instagramissa tai Twitterissä. Muista käyttää aihetunnisteita #suupaloja ja #rentoapikkuruokaa, jotta löydämme otoksesi. Voit myös laittaa kuvan kirjan Facebook-sivulle. Kaikkien reseptejä testanneiden kesken arvotaan kolme Suupaloja-kirjaa heti sen ilmestyttyä. Muistathan, että löydämme Instagramista vain julkisilla profiileilla julkaistut kuvat.

Kumpaa aiot testata ensin, fudgea vai rapeaa polentaa, sienillä & gorgonzolalla? Seuraavan kirjasta poisjätetty resepti julkaistaan marraskuussa.


22 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Ruusukaalipizza
Next Post: Punajuuri-fetamunakas »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    27.10.2015 at 07:19

    Kiitos, Noora!
    Kondensoidusta maidosta ja suklaasta tulee kyllä maailman helpoiten fudge – kokeile ihmeessä 🙂

    Reply
  2. Noora says

    26.10.2015 at 17:32

    Onpa mukavan helpon oloinen fudgeohje. Muutaman kerran olen keitellyt kermasta ja toisella kerralla sain pehmeää kinuskia, toisella kerralla niin kovaa toffeeta, ettei siihen hammas pystynyt… Tämän kanssa voisin itsekin onnistua!
    Kauniita ruokakuvia sinulla.

    Reply
  3. Hannele says

    22.10.2015 at 09:12

    Jee! Kiva kuulla, Johanna 🙂

    Reply
  4. Hannele says

    22.10.2015 at 09:11

    Viikko on siinä mielessä vähän riskihomma, että joku voi ehtiä syödä fudgen 😀

    Mutta oikeasti, jos säilytät fudgen kääkaapissa, säilyy se kyllä hyvinkin viikon tai kaksi.

    Reply
  5. Johanna / Hellan ja viinilasin välissä says

    22.10.2015 at 07:43

    Täällä jo odotetaan kirjaa 🙂

    Reply
  6. Unknown says

    22.10.2015 at 07:25

    Kauanko säilyy, jos näitä tekisi joululahjaksi? Pystyisikö jo viikkoa ennen tehdä?

    Reply
  7. Hannele says

    21.10.2015 at 19:56

    Minun vuoka ei ole noin pieni, mutta kuta kuinkin tuollaiselle alalle fudgea olen levittänyt. Jos sen levittää laakeammalle, tulee vain ohuempaa levyä. Eli käytännössä kuinka vain!

    Reply
  8. Hannele says

    21.10.2015 at 19:55

    Huolellinen valmistautuminen on toooodella tärkeää!

    Reply
  9. Hannele says

    21.10.2015 at 19:54

    Kiitos!
    Sovitaan niin 😉

    Reply
  10. Hannele says

    21.10.2015 at 19:54

    Noista aineksista ei voi saada aikaan kuin todella makeaa ja todella hyvää 🙂
    Kiva kuulla, että tykkäät!

    Reply
  11. Seija K says

    21.10.2015 at 18:35

    Vielä kysäisen ,ennenkuin teen,onko vuoka tosiaan noin pieni..15x15cm ??

    Reply
  12. mari - kivistössä says

    21.10.2015 at 16:05

    Oooo. Joo, kyllä aion tehdä. Joulua minäkin mietin, mutta ennen h-hetkeä täytyy kyllä resepti varmasti testata.

    Kahdesti.

    Reply
  13. Päivi / Kokkeillaan says

    21.10.2015 at 13:47

    Ooh…ihanan näköisiä! Näistä taitaa tulla tulevan joulun hitti 🙂

    Reply
  14. Seija K says

    21.10.2015 at 13:36

    Onpa herkullisen näköisiä ja ainesosat niin minun makuuni…ensi viikolla saan ystävän yökylään.Täytyypä testata..ja yksi joulumakeinen lisää herkkupöytäämme ,nams!

    Reply
  15. Hannele says

    21.10.2015 at 09:19

    Antennit on sojottaneet selvästi kohti etelää 😀
    Kaksikerroksinen fudge on kyllä näyttävä lahjaksikin!

    Reply
  16. Hannele says

    21.10.2015 at 09:17

    Kehittelin joku vuosi sitten laktoosittoman kondensoidun maidon (jos googlaa tuolla, löytyy), mutta vähän epäilen, että se on liian lirua fudgeen – tai ainakin keittoaikaa täytyisi kasvattaa.

    Reply
  17. Hannele says

    21.10.2015 at 09:15

    Kiva kuulla! Täältä tämä resepti löytyy, jos menee hukkaan 🙂

    Reply
  18. Hannele says

    21.10.2015 at 09:15

    Kiitos, Tiina!
    Mustaherukka raikastaa kyllä ihanasti muuten överimakean fudgen.

    Reply
  19. Riitta says

    21.10.2015 at 08:33

    Luit mun ajatukset: juuri eilen tuumasin, että jouluksi pitää tehdä läheisille fudgea – tämä on yksi erittäin varteenotettava vaihtoehto!

    Reply
  20. Viikonloppukokki says

    21.10.2015 at 06:33

    Kunpa tuolle kondensoidulle maidolle keksisi jonkun korvaajaan. Vaikka onhan sitä valkosuklaassakin laktoosia. Yhdistelmässä kondensoitumaito-valkosuklaa laktoosia taitaa olla yksinkertaisesti liikaa.

    Reply
  21. Elmeri says

    21.10.2015 at 05:44

    Nami :P. Pitää ottaa resepti muistiin, ihanan näköisiä!

    Reply
  22. Tiina Garvey - Fanni ja Kaneli says

    20.10.2015 at 22:23

    Onpa ihania! Tällaiset juhlapöydässä häviäisi alta aikayksikön. Kauniit kuvat!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT