| | |

Intialaiset herkkusienivartaat

Kaupallisessa yhteistyössä Fine Foods

Yksi on varmaa: kesä, kuuma grilli ja vartaat kuuluvat yhteen. Kesäsäästä en uskalla mainita mitään, sillä ainakin juhannuksena grillataan yleensä joko toppatakissa tai sadetakissa – joskus molemmissa. Saa nähdä miten paljon grillin hehkua kaivataan lämpimänä pysymiseen tänä juhannuksena, joka kalenterin mukaan on jo viikon päästä. Luulen kyllä, että kalenteri huijaa.

Intialaiset herkkusienivartaat ovat mausteinen vaihtoehto sille perinteiselle tavalle grillata herkkusieniä. Sienivartaat ovat ihania sekä lisäkkeenä, salaatin päällä että pääruokana, eikä vahva makumaailma riitele lihan, makkaran tai kasvisten makujen kanssa, päinvastoin.

Sukuviasta nimeltä sienirakkaus olen kertonut teille ennenkin. Herkkusienet eivät nyt varsinaisesti kuulu samaan sarjaan, mutta hyvin laitettuina tykkään niistäkin. Näissä intialaisissa vartaissa sienet saavat grillissä (tai uunissa, nämä onnistuvat hyvin sisälläkin) paahteisen pinnan, mutta sisältä sienet ovat napakan meheviä – tykkään! Siitäkin tykkään, että Fine Foodsin Tikka Spice Mix -mausteseos, joka maustaa sienten marinadin, on ihan vaan mausteseos ilman turhia ainesosia. Vaikka usein sekoittelenkin mausteseokset itse, ovat tällaiset valmiit mausteseokset ovat ihan parhaita keittiön tilansäästäjiä: Tämänkaltaiset mausteet ovat ainakin minulla käytössä vain satunnaisesti, ja jos maustekaappiin lataisi kaikki maailman mausteet, ehtisivät maut hävitä ilmastointikanaviin ennen kuin purkit olisivat edes puolivälissä.

Fine foodsin sivuilla on muuten tosi koukuttavia reseptejä, kannattaa luurata sivut tarkkaan.

 

 

 

 

Resepti

Intialaiset herkkusienivartaat

neljälle

200 g tuoreita herkkusieniä
1 1/2 dl paksua maustamatonta jogurttia
1 pss Tikka Spice Mix -mausteseosta
2 rkl sitruunamehua
2 tl hunajaa tai agavesiirappia
1/2 dl rypsiöljyä

lisäksi
tuoretta korianteria
rouhittuja cashewpähkinöitä
loppu marinadi tai maustamatonta jogurttia kastikkeena

Puhdista herkkusienet ja puolita suuret sienet. Sekoita jogurtin sekaan loput marinadiainekset ja kaada seos sienien päälle. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli.

Pujota sienet vartaisiin ja paista pannulla, uunissa tai grillissä 10–15 minuuttia välillä kääntäen. Tarjoile tuoreen korianterin ja rouhittujen cashewpähkinöiden kanssa. Lopun marinadin voit tarjota kastikkeena. Kastikkeeksi sopii myös maustamaton jogurtti. Herkkusienet sopivat myös tarjottavaksi pääruokana esimerkiksi riisin kanssa tai lisäkkeeksi vaikka liha-aterialla.

_____

Kaupallisessa yhteistyössä Fine Foods

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.