| | |

Jalapeno poppers

Jalapeno poppersit eli juustolla täytetyt chilit ovat mainioita pikkusyötäviä. Parhaat poppersit syntyvät nopeasti grillissä alkupaloiksi tai ruoantekoruoaksi, taittamaan pahinta nälkää. Tulisuutta pehmentää lämmössä notkistunut tuorejuusto, ja päälle kääritty ilmakuivattu kinkku antaa sekä suolaisuutta että rapeutta. Me jätämme myös jalapenot rouskuviksi, ne ovat mielestämme parhaimmillaan juuri niin.

Chileiksi jalapenot ovat melko mietoja etenkin, jos malttaa rapsutella valkoiset siemenkiinnikkeet huolella pois. Muiden chililajikkeiden tapaan tosin jalapenojenkin tulisuus vaihtelee hämmentävästi yksilöstä toiseen, joten pieneen poltteeseen on hyvä varautua. Pieneen poltteeseen on hyvä varautua myös käsissä ja silmissä, jos, tai minun tapauksessa kun, suojakäsineet muistuvat aina mieleen aivan liian myöhään.

Resepti

****

Jalapeno poppers

tuoreita jalapenoja

maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)

ripaus suolaa

ilmakuivattua kinkkua tai pekonia

lisäksi

cocktailtikkuja 

Tee jalapenoihin veitsellä pitkittäinen viilto. Levitä viiltoa sen verran, että saat rapsuteltua siemenkiinnikkeet ja siemenet pois. Pieniä halkeamia saattaa ilmestyä, mutta ei ne mitään haittaa. Mausta tuorejuusto pienellä ripauksella suolaa ja täytä chilit juustolla. Tunge tuorejuustoa jalapenoon niin paljon kuin ikinä saat. Halkaise ilmakuivatun kinkun siivut pitkittäin joko kahteen tai kolmeen osaan. Pekonisiivun voi pätkäistä puoliksi. Kiepauta kinkku tai pekoni täytetyn chilin ympäri ja tyrkkää cocktailtikku kiinnikkeeksi. Grillaa keskilämpöisessä grillissä 5-10 minuuttia välillä käännellen. Tarkkaile hieman viiltoa, ettei tuorejuustotäyte pääse hulahtamaan pois.

Hip! Jos siemenkiinnikkeiden poistaminen viillon kautta tuntuu työläältä, voit halkaista jalapenon kantoineen päivineen puoliksi ja kovertaa siemenet kiinnikkeineen lusikalla pois. Täytä, kääri kinkkuun ja grillaa

****

Jalapeno poppersit ovat hyviä siltään, mutta dippikastikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi valkoinen BBQ-kastike.