• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Aasialaiset ruoat Ruokakulttuurit Salaatit

Kaakkoisaasialainen kaalisalaatti

Kaakkoisaasialainen kaalisalaatti on vähän kuin coleslaw. Idästä makuja suurella kauhalla ammentanut raaste on kuitenkin amerikkalaista serkkuaan raikkaampi ja makumaailmaltaan monipuolisempi. Kaalisalaatti on erinomaista sellaisenaankin mutta uusiin korkeuksiin, ja arkisesta lisäkkeestä juhlaruoan tasolle, se nousee, jos päälle lohkoo tuoretta mangoa ja esimerkiksi valkosipuliöljyssä paistettuja jättiravunpyrstöjä. Soppaa ja silmukoita -blogin Marja laittoi samantyyppiseen salaattiin kanaa – se oli tyrmäävän hyvä salaatti!

Voimakkaan makuinen kastike kannattaa sekoittaa raasteen sekaan vasta hetki ennen tarjoilua, jotta kaalin ja porkkanan rapeus säilyy parhaimmillaan. Korianteri ja minttu sopivat raasteeseen ihanasti, mutta jos yrttejä ei löydy, voi salaattiin silputa esimerkiksi persiljaa. Onneksi pian ei tarvitse taas  välittää kaupan yrttivalikoimasta – yrttejä on aivan helppo kasvattaa ihan itse! Ajatus on niin herkullinen, että se saa suun hymyyn ja kutinan mahanpohjaan. Hihii!

****

Kaalisalaatti itämaisittain

1/2 valkokaalia (n. 500g)
1 salottisipuli
2 porkkanaa
20g tuoretta korianteria (1 ruukku, 1 dl silppuna)
20g tuoretta minttua (1 ruukku, 1 dl silppuna)

kastike
1/2 dl limetinmehua (kaksi limettiä)
3 rkl kalakastiketta
3 rkl (palmu)sokeria
1 chili (tai maun mukaan)
1 tl tuoretta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi

lisäksi esimerkiksi
tuoretta mangoa
valkosipuliöljyssä paistettuja jättiravunpyrstöjä
kanaa
katkarapuja
tofua

Tee ensin kastike. Poista chilistä halutessasi siemenet ja vaalet siemenkiinnikkeet. Silppua chili. Kuori palanen inkivääriä, raasta tai silppua pieneksi, tee samoin myös valkosipulille. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen ja jätä maustumaan. Sokerin sulamiseen menee hetkinen, joten maistaminen kannattaa suorittaa, ja maut säätää, vasta kohta.

Raasta kaali tai leikkaa se veitsellä ohuiksi siivuiksi. Tee samoin porkkanoille. Kuori sipuli ja leikkaa se pieneksi silpuksi. Hienonna yrtit. Sekoita salaatti.

Maista kastike ja säädä sokerin, kalakastikkeen ja limetin suhdetta tarvittaessa suullesi sopivaksi. Sekoita kastike raasteen joukkoon. Tuore mango sopii salaattiin joko pieninä paloina suurempina lohkoina aivan taivaallisen hyvin. Valitse kypsä mango.

****


14 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Thaimaalainen punainen currytahna
Next Post: Linssikeitto kookoksella ja yrttitahnalla »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    8.3.2013 at 06:40

    Kiitos, Jonna, samoin! Oli ihana alku lomalle!
    Possu sopisi tähän varmasti loistavasti.

    Reply
  2. Hannele says

    8.3.2013 at 06:39

    Ei ne mitään kuole. Vettä ja valoa vaan! Kasvatusiloa 🙂

    Reply
  3. Hannele says

    8.3.2013 at 06:36

    Kiitos, Liisa!
    Täällä nousi kolmas käsi, myönnetään.

    Reply
  4. Hannele says

    8.3.2013 at 06:36

    Kaalimikävaan on pelastus! Mutta sais se kasvukausi ja varhaiskaalit silti jo saapua.

    Reply
  5. Hannele says

    8.3.2013 at 06:33

    Mut jos ei söis mitään muuta niin saattas laihtua! Siis jos.

    Reply
  6. Hannele says

    8.3.2013 at 06:27

    Kotimaista varhaiskaalia ei voita niin mikään! Ah!

    Reply
  7. Hannele says

    8.3.2013 at 06:23

    Totta! Freesi on just hyvä sana!

    Reply
  8. Jonna says

    7.3.2013 at 20:05

    Ihanan valoisa kuva. Olen vähän ajatellut yhdistää tämän salaatin ja Jukan possun. Kiitokset viimeisestä, olipas taas mukavaa.

    Reply
  9. Sini says

    7.3.2013 at 08:06

    Hyvän näköinen salaatti! Minäkin odottelen jo omaa yrttitarhaa, laitoin viime viikonloppuna osan jo itämään. Nyt kurkin joka päivä, josko ensimmäiset vihreät pilkahdukset näkyisivät jo. Olen varma, että ne vielä kuolevat kaikki ennen kesää ja siirtoa parvekkeelle 😀 viikonloppuna pitää varmaan käydä hakemassa vielä lisää siemeniä.

    Reply
  10. Liisa says

    7.3.2013 at 07:03

    Mulle tuppaa käymään samalla tavalla kuin Nannalle..Ihana kuva!

    Reply
  11. Jokihaka Kokkaa says

    7.3.2013 at 06:52

    Hyvän näköistä! Kaalisalaatit on kyllä pelastus uutta kasvukautta odotellessa..

    Reply
  12. Nanna says

    6.3.2013 at 19:21

    Nämä on niin nam!
    Mä ainakin kuvittelen vielä laihtuvani kun teen tämäntyyppistä (Nigellan reseptillä) salaattia kanalla ja vedän sitä vuorokaudessa 6 hengen annoksen

    Reply
  13. Minna Vuo-Cho says

    6.3.2013 at 12:37

    Oi, aina syyskesällä kun kaalit tulevat meillä syödään melkein samanlaista salaattia (kanalla), kunnes jonkun vatsa sanoo, että voisi välillä ottaa jotain vähän vähemmän rankkaa sulateltavaa…

    Nuo lime-kalakastike-sekoitukset salaatinkastikkeina vaan ovat ihan omaa luokkaansa. Ja kun sekaan sekoittaa vielä minttua ja korianteria…

    Reply
  14. Unknown says

    6.3.2013 at 11:42

    kyllä sitten onkin raikkaan näköinen freesi salaatti.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.