|

Kaikille sopiva kuohujuoma

Kaupallisessa yhteistyössä Suomen Sokeri

Skool keväälle!

Me skoolasimme pari viikkoa sitten siskon perheen kanssa valolle ja hupenevalle lumelle – takatalvetkin menevät yhtä yllättäen kuin tulevatkin – kaikille sopivalla kuohujuomalla, kun Suomen sokeripyysi minua testaamaan paria hieman erilaista simaa kaupallisen yhteistyön merkeissä. Simat saivat raikkautensa appelsiinista ja limestä, eikä meillä parempia simoja ehkä olla koskaan juotu.

 

Sima on loistava juoma monenlaisissa juhlissa tai illanistujaisissa, ei niin hyvää juomaa kannattaisi vain vappuna hörppiä. Valmistin kahdenlaista simaa: tummaa appelsiinisimaa, joka on Chocochilin parin vuoden takainen resepti, ja lime-rosmariinisimaa.Raikkaita ja mahtavia juomia molemmat! Lime-rosmariinisimanousi kirpsakkuudellaan meidän suosikiksi, vaikka ensin ajattelin, ettei rosmariinin vivahteet ehkä lapsille maistuisi. Aika monesti veikkaus menee vihkoon näissäkin puuhissa.

Joka kerta simaa tehdessä sitä muuten hämmästyy, miten vaivattomasti sihijuoma valmistuu. Hetken puuhastelun jälkeen kun sima tekee itse itsensä. Raaka-aineita juomassa on vain muutama, eikä pulloon pakata mitään turhaa. Ero vaikka kaupan limppareihin on siis aika hurja. Vaikeinta valmistamisessa taitaakin olla odottaminen: Huoneenlämmössä sima valmistuu muutamassa päivässä, jääkaapissa noin viikossa. Vaikka rusinoista ei siman joukossa välittäisikään, kannattaa niitä pulloon laittaa, sillä rusinoiden noustessa pinnalle juoma on valmista. Minä jätin rusinat laittamatta ja yritin arvioida juomien valmistumista tuijottamalla. Ihan silleen pikkusen epätarkka metodi. Onneksi yllä mainitseman kolme päivää ja viikkoa antavat hyvän osviitan rusinattomallekin.

Ai miltä simat sitten maistuivat? Kokosin kommentteja alle yhteen. Kommentteja on koottu myös simasuiden unelmasivustolle, jossa on reseptit ja vinkit monenlaisiin simajuomiin – yksi niistä tekeytyy jo meillä jääkaapissa. Sivustolla voi myös jättää omat kommenttinsa.

Tässä iskuryhmämme viiltävä analyysi testaamistamme simoista:

Lime-rosmariinisimaoli juuri sopivan raikasta, eikä aikuiseenkaan makuun liian makeaa. 12-vuotias kummipoika analysoi simoja ihailtavan tarkasti. Hänen mukaansa lime-rosmariinisimassa oli sopivan paljon happoja, se oli sopivan raikasta ja sopivan makeaa. Arvosanaksi heilahti täydet 5/5, ja täysin pisten sima kiilasi kilpailijansa edelle. Minun mielestä sima oli raikasta ja positiivisella tavalla hieman yllättävää. Limen ja rosmariinin yhdistelmää luonnehdittiin myös sanoilla veikeä ja valloittava. Yksi sanoilime-rosmariinisiman sopivan vaikka joulujuomaksi.

Tumma appelsiinisima oli myös loistava juoma, vaikka se ei raikkaudessaan yltänytkään aivan limesiman tasolle. Kummipoika antoi arvosanaksi 4/5, mutta painotti siman olevan silti todella todella hyvää. Simaa kuvailtiin myös sanoin lempeä ja raikas. Sen todettiin olevan myös ihan kuin kotitekoista appelsiinilimpparia. Paitsi paljon parempaa.

Millainen sima on sinun suosikkisi?

Kaupallisessa yhteistyössä Suomen sokeri

15 Comments

 1. En ole muuten ikinä ostanut kaupasta valmista simaa. Aikuisiällä ne ole sitä kyllä itsekään tehnyt. Lapsena mamman kanssa keittiössä valmistettiin aina pullotolkulla simaa vapuksi ja sittemin olen saannut häneltä pullon itsensä tekemää vappulahjaksi.

 2. Oi, kiitos Piiku! Kevään valossa on helppo ottaa raikkaita kuvia. Voi taas oikeasti puhua VALOkuvauksesta.

  Ihanaa kevättä sinullekin!

 3. Tämän postauksen myötä ja houkuttelevien kuvien vuoksi minun on pistettävä simat porisemaan. Oi miten kaunista ja raikasta täällä blogissa on. Ihanaa kevättä 🙂

 4. Saako kysymykseen vastat, että vappusima? Any kind of vappusima! 🙂

 5. Täälläkin on juuri simahommat alkamassa. Josko tänään saisin itsestäni sen vielä irti, että saisin siman aluilleen. Onneksi vappuun on vielä aikaa… Niin kerkeän tekemään parikin versiota. Ihana, kun tarjolla paljon on ideoita erilaisiin makuihin! Taisin muuten luvata eilen jälkikasvulle munkkeja täksi päiväksi. Taidan hypätä heti vappuhommiin!! Mukavaa pääsiäistä kuitenkin vielä tähän viikonloppuun!

 6. Nyt lupaan tänä vuonna tehdä simaa vapuksi… Tosin niin olen luvannut muinakin vuosina ja aina on jäänyt. Ehkä nämä makuvaihtoehdot saisivat innostumaan toimintaan saakka 😉

 7. Raparperisima <3
  Oi nam, kohta on taas raparperiaika!
  (en suostu huomaamaan lumikerrosta raparperin päällä)

 8. Itsekin olen valmistanut simaa viime vuonna mm. teestä ja hyvää tuli.

 9. Ompas hyvän kuuloisia sima reseptejä! Mä pidän simasta todella paljon, mutta jostain kumman syystä se ei sovi mun vatsalle. Mun äiti teki aikanaan aina raparperisimaa, muistan edelleen kuinka se oli lapsuudessa jotain ihan käsittämättömän hyvää.

 10. Lime-rosmariinisima kuulostaa ihan älyttömän houkuttelevalta! Ihana makuyhdistelmä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.