Kerrosuuniomput
Pimeät illat ja uuniomenat ovat mahtava pari, edelleen.
Löysin kerrosuuniomenoiden ohjeen koukuttavan ihanasta Scandie foodie -blogista, jonka kätköissä on vaikka kuinka monta kirjanmerkkeihin päätynyttä reseptiä. Blogin kuvat ovat erityisen kauniita ja skandinaavinen keittiö aussitatsilla kerrassa mainio idea.
Korvasin alkuperäisen reseptin mantelit cashewpähkinöillä (manteleita ei ollut kaapissa). Molemmat toimivat varmasti täytteessä hyvin. Seuraavalla kerralla laitan täytteeseen sokeria vähemmän, sillä kun makeaa täytettä laitettiin jokaisen omenasiivun väliin, oli lopputulos meidän makuun turhan imelä. Täytettä riitti reilusti neljään pienehköön kotimaiseen omenaan.
Paistuessaan sokeri, voi ja pähkinärouhe karamellisoituivat koostumukseltaan juuri sopivan siirappimaiseksi, osin valuvaksi ihanuudeksi.
****
Kerrosuuniomenat
4 kotimaista omenaa
50g voita (nyt huomaan, että alkuperäisessä ohjeessa vain 15g, uups!)
2 rkl sokeria (alkuperäinen ohje 50g, 1 dl on noin 85 g)
80g manteli- tai pähkinärouhetta
ripaus kanelia
Poista omenoista siemenkodat. Viipaloi omenat kuorineen. Sekoita pehmeään voihin sokeri, manteli- tai pähkinärouhe sekä kaneli. Kasaa omenat laittamalla täytettä siivujen väliin. Paista omenoita n. 180 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
****