• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Juhlat Pääsiäinen Salaatit

Keväinen lammassalaatti

Hyvää pääsiäispäivää!

Perinteisesti lammas maustuu meilläkin valkosipulilla ja yrteillä, mutta eipä ollut lainkaan hassumpaa laittaa mausteliemeen myös inkivääriä, soijaa ja sitruunaruohotahnaa. Kun salaattiin laitettavat lihapalat marinoi vasta paistamisen ja paloittelun jälkeen, saa liha todella maukkaan maun ja sama kastike sopii hyvin salaatillekin.

****

Lammassalaatti

erilaisia salaatteja

viinirypäleitä

kurkkua

porkkana

karitsan ulkofilettä (1 kpl per 2 syöjää)

kastike

3-4 rkl (oliivi)öljyä

2 rkl soijaa

1 tl sitruunaruohotahnaa

1-2 valkosipulinkynttä murskana

n. 2 rkl sitruunamehua

1 tl sokeria 

tuoretta minttua tai persiljaa

ripaus suolaa

Huuhtele ja kuivaa salaatit, viinirypäleet ja pätkä kurkkua. Kuori porkkana. Ota liha lämpiämään. Revi salaatit, puolita viinirypäleet ja pätki kurkku. Tee kuorimaveitsellä porkkanasta pitkiä suikaleita ikään kuin kuorisit porkkanaa.

Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa tai ravistamalla ne sekaisin kannellisessa purkissa.

Paista ulkofileet kuumalla pannulla. Ripottele hieman suolaa fileille. Viipaloi kypsät (tai siis mielummin mediumit) fileet puolen sentin-sentin viipaleiksi ja sekoita kastike lihojen joukkoon, anna vetäytyä hetki. Laita lihapalat ja haluamasi määrä kastiketta salaatin päälle.

****


2 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Mangovaahto, nopea jälkkäri pääsiäiseksi
Next Post: Täytetyt kananmunat »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    9.4.2012 at 18:26

    Kiitos, Kotiharmi!
    Jälkimarinointi on erinomainen ratkaisu a. silloin kun on vähän hoppu, b. kun marinadi sopii myös (salaatin)kastikkeeksi, c. kun haluaa syödä marinadin yrtit ja valkosipulin tuoreena, d. kun haluaa paistaa lihan kokonaisena, jotta mehevyys säilyisi, mutta toivoo jokaiseen suupalaan paljon makua.

    Reply
  2. Päivi / Kokkeillaan says

    9.4.2012 at 09:48

    Kaunis salaatti ja epäilemättä myös vallan maukas! Filepalojen marinointi jälkikäteen on hyvä idea.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.