| |

Keväinen lammassalaatti

Hyvää pääsiäispäivää!

Perinteisesti lammas maustuu meilläkin valkosipulilla ja yrteillä, mutta eipä ollut lainkaan hassumpaa laittaa mausteliemeen myös inkivääriä, soijaa ja sitruunaruohotahnaa. Kun salaattiin laitettavat lihapalat marinoi vasta paistamisen ja paloittelun jälkeen, saa liha todella maukkaan maun ja sama kastike sopii hyvin salaatillekin.

****

Lammassalaatti

erilaisia salaatteja

viinirypäleitä

kurkkua

porkkana

karitsan ulkofilettä (1 kpl per 2 syöjää)

kastike

3-4 rkl (oliivi)öljyä

2 rkl soijaa

1 tl sitruunaruohotahnaa

1-2 valkosipulinkynttä murskana

n. 2 rkl sitruunamehua

1 tl sokeria 

tuoretta minttua tai persiljaa

ripaus suolaa

Huuhtele ja kuivaa salaatit, viinirypäleet ja pätkä kurkkua. Kuori porkkana. Ota liha lämpiämään. Revi salaatit, puolita viinirypäleet ja pätki kurkku. Tee kuorimaveitsellä porkkanasta pitkiä suikaleita ikään kuin kuorisit porkkanaa.

Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa tai ravistamalla ne sekaisin kannellisessa purkissa.

Paista ulkofileet kuumalla pannulla. Ripottele hieman suolaa fileille. Viipaloi kypsät (tai siis mielummin mediumit) fileet puolen sentin-sentin viipaleiksi ja sekoita kastike lihojen joukkoon, anna vetäytyä hetki. Laita lihapalat ja haluamasi määrä kastiketta salaatin päälle.

****

Similar Posts

2 Comments

  1. Kiitos, Kotiharmi!
    Jälkimarinointi on erinomainen ratkaisu a. silloin kun on vähän hoppu, b. kun marinadi sopii myös (salaatin)kastikkeeksi, c. kun haluaa syödä marinadin yrtit ja valkosipulin tuoreena, d. kun haluaa paistaa lihan kokonaisena, jotta mehevyys säilyisi, mutta toivoo jokaiseen suupalaan paljon makua.

  2. Kaunis salaatti ja epäilemättä myös vallan maukas! Filepalojen marinointi jälkikäteen on hyvä idea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.