Kiharakarvaiset vatunnoutajat

Nyt kun taloudessamme viilettää kaksi assistenttia, olen ajatellut vähän lisätä niiden tehtäviä. Esimerkiksi vatunpoiminta olisi minusta aivan erinomainen tehtävä koirille, se on vähän työlästä ja piikikästä puuhaa. Yritin opettaa, että tehkää niin kuin sanon, ei niin kuin minä teen. Mutta kiharakarvaiset vatunnoutajat ottivat mallia ja pistelivät vattuja puskista poskiinsa.

Mutta että mitä vielä. Ne vähät, jotka maltoin laittaa sankkoon, tuntuivat maistuvan vieläkin paremmin. Assareiden palkankorotustoivomukset on hylätty.

ps. pienemmästä assarista oli mahdoton saada kuvia, hän on jossain määrin vauhdikas tapaus.

11 Comments

 1. Ei vielä tänä vuonna, mutta sesonki alkaa vasta olla edessä. Toivottavasti tulee hyvä syksy!

 2. Minäkin syön hyvin mielellään valmiiksi kerättyjä marjoja – ymmärrän hyvin teidän ja meidän koiria 😀

  Työtä tekeviä koiria (ja niiden kouluttajia) kyllä ihailen. Home-, huume-, jälki-, paimen-, raha-, tryffeli- ja muut työkoirat tekevät sellaista hommaa, johon meistä ei kertakaikkiaan ole. Kuuliaisesti, keskittyen ja tarkasti. Aina. Kunnes on taas leikin aika. Aika toimiva konsepti olisi ihmisillekin!

 3. Kuulostaa tutulta! Edesmennyt saksanseisoja hamusi näppärästi marjat kuin marjat pensaasta, mutta mielelellään söi kädestä ja sankosta. Olisi se oppinut mitä vaan, oman työnsä ohella, vaikka paistamaan pullat…

 4. Kikkarakarvaisten sieninoutajien kanssa käydään myös jatkuvia palkkaneuvotteluja, paitsi sitten päästään tryffeleitä kaivamaan, sitten vie vietti ja geenit!

 5. Haha, voi miten ihanat kuvat! 🙂 Meillä oli viime viikolla kans yks pieni mustikannoutaja mukana 😀

 6. Minä oon käyny vatussa sekä Hämeessä että täällä, molemmissa paikoissa tosi paljon marjoja (ja villakoiria).

 7. Villakoiria ja vadelmia – voiko olla prempaa 🙂 Meillä tosin ei ole kumpaakaan. Yllättävän huono vattuvuosi.

 8. Kiitos, luimupupu! Jahka pentu pysyy edes millisekunnin paikoillaan työtehtävässään, nappaan heti kuvan. Ehkä kolmen vuoden päästä…

 9. Huikeita kuvia! Rapsutuksia assareille, odotan kuvia siitä pienemmästäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.