• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Aamupala & brunssi

Kinkkua, kananmunaa ja tryffeliä

Ihastuin kinkkukupissa paistetuihin muniin ensin Isabellas -lehdessä (1/2012, s. 111). Kinkkukupin täytteeksi oli laitettu munan lisäksi tomaattia ja tuoreita yrttejä. Pian perään Kokkeillaan -keittiössä oli tehty samantyyppisiä paistoksia pinaatti-juustotäytteellä. Täytyi peesata.

Vuorasin reilunkokoisella ilmakuivatun kinkun viipaleella öljyttyjä muffinsipeltikoloja, sipelsin pohjalle reissusta tuotua mustaa tryffeliä ja kumosin kananmunan päällimmäiseksi. Paistoin kuppeja Isabellasin ohjeen mukaan 200-asteisessa uunissa 13 minuuttia (ohje n. 15min), ehkä pari kolme minuuttia liian kauan. Paahtoleivän päällä syötynä kananmuna olisi saanut olla hieman löysä, nyt lopputulos oli leikattattava, keskeltä aavistuksen tummankeltainen. Mutta hyvää suolaisen kinkun ja suolattoman kananmunan yhdistelmä oli. Aavistuksenomainen tryffelin aromi ja paistamisen jälkeen lisätty tuore persilja tekivät aamiaisesta suorastaan juhlavan.


9 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Paputahna appelsiinitwistillä
Next Post: Helpot vadelma-kinuskileivokset »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    21.3.2012 at 16:58

    Nelle, Espanjasta minäkin toin tullessani tryffeleitä! Minä vähän nuukailin (turhaan) sienen kanssa, kun en tiennyt miten voimakas maku siitä tulee. Viipaloin pienessä lasipurkissa olleen sienen ja sipelsin ehkä puoli viipaletta per kolo. Seuraavalla kerralla laitan reilusti enemmän.

    Reply
  2. Nelle says

    20.3.2012 at 16:40

    Oh, vähänkö näitä tehdään ensi kesänä mökillä jonkin brunssin osaksi 🙂 Sisareni toi minulle tuliaisina tryffeleitä Espanjasta ja mietinkin mihin niitä käyttäisi…

    Reply
  3. Päivi / Kokkeillaan says

    18.3.2012 at 19:15

    Maiskis! Meilläkin nöttöset jäivät kuumiin vuokiinsa vähän liian pitkäksi aikaa, joten keltuainen jäsähti ehkä aavistuksen liian kiinteäksi. Viisautta on ensi kerralla enemmän. Minäkin muuten mietin, että mitenkähän kinkun käy vesihaudekypsennyksessä. Tuleekohan rapsakkuutta?

    Syrnikit…uuh, ne on ihania!

    Reply
  4. Hannele says

    18.3.2012 at 16:54

    Jonna, munan alle sopii varmaan melkein mikä vain. Kotiharmi oli laittanut pinaattia, Riikka sieniä, me tryffeliä (siis sientä), Isabellasin ohjeessa tomaattia. Lohta en voi käyttää mutta se toimisi varmasti hyvin.

    Reply
  5. Hannele says

    18.3.2012 at 16:52

    Riikka, nämä munat oli tuoreita ja jääkaappikylmiä. Josko samalla konseptilla tulisi kymmenessä minuutissa täydellisiä?
    Mitähhän kinkulle käy vesihauteessa? Lmämmin mutta lötkö?
    Ja kiitos, kiireen painoin sunnuntain kunniaksi taka-alalle. Huomenna jatkuu.

    Campasimpukka, Minä otin kupposet heti uunista tultua syvänteistä pois. Onneksi!

    Tusla, ja minä haluaisin joku viikonloppu syrnikkejä:)

    Reply
  6. Jonna says

    18.3.2012 at 16:45

    Näyttääpä todella hyvältä. Täydellisen kypsyyden aikaansaaminen on varmasti todella haastavaa.

    Bongasin vähän samankaltaisen ohjeen joku aika sitten, mutta siinä kupin pohjalle päätyi lohta.

    Reply
  7. Tusla says

    18.3.2012 at 16:06

    Ja mulla nämä jäi eilen miettimisen asteelle. Sitten tuuppasinkin ylijäämä keltuaiset syrnikeihin. Ei hassumpia nekään. Mutta näitä kyllä tahtoisin joku viikonloppuaamu!

    Reply
  8. Sari - CampaSimpukka says

    18.3.2012 at 14:54

    Minäkin tein joulun tienoilla tämäntapaisia, paistoin myös pikkuisen liian kauan, tein pieniin annoskuppeihin. Keraamiset kupit olivat niin kuumia, että kypsyminen jatkui vielä uunista ottamisen jälkeenkin.

    Reply
  9. Riikka says

    18.3.2012 at 14:38

    Meillä tehdään monesti viikonloppuaamusiin samantyyppisiä aamiaiskuppimunia (joskus sekaan sukeltaa myös sieniä), mutta haastavinta on saada munat täydellisen oikean kypsyisiksi. Kun munien tuoreus ja lämpötila muuttavat olosuhteita. Jossakin ohjeessa munat kypsennettiin vesihauteessa (ei oikein onnistu jos tekee muffinivuokiin, mutta pikkukipoissa onnistuis) mutta en ole vielä kokeillut. Ehkä ensi viikonloppuna.

    Toivottavasti eilinen kiire helpottaa jo!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.