Kinkkua, kananmunaa ja tryffeliä

Ihastuin kinkkukupissa paistetuihin muniin ensin Isabellas -lehdessä (1/2012, s. 111). Kinkkukupin täytteeksi oli laitettu munan lisäksi tomaattia ja tuoreita yrttejä. Pian perään Kokkeillaan -keittiössä oli tehty samantyyppisiä paistoksia pinaatti-juustotäytteellä. Täytyi peesata.

Vuorasin reilunkokoisella ilmakuivatun kinkun viipaleella öljyttyjä muffinsipeltikoloja, sipelsin pohjalle reissusta tuotua mustaa tryffeliä ja kumosin kananmunan päällimmäiseksi. Paistoin kuppeja Isabellasin ohjeen mukaan 200-asteisessa uunissa 13 minuuttia (ohje n. 15min), ehkä pari kolme minuuttia liian kauan. Paahtoleivän päällä syötynä kananmuna olisi saanut olla hieman löysä, nyt lopputulos oli leikattattava, keskeltä aavistuksen tummankeltainen. Mutta hyvää suolaisen kinkun ja suolattoman kananmunan yhdistelmä oli. Aavistuksenomainen tryffelin aromi ja paistamisen jälkeen lisätty tuore persilja tekivät aamiaisesta suorastaan juhlavan.