Lämmin vermicelli-kasvissalaatti

Lämmintä riisinuudeli-kasvissalaattia syödessä pohdimme salaatin ja wokin hennonhäilyväistä eroa. Että semmoinen syvällinen ja elämää tärkeämpi keskustelunaihe.

Ruoka oli erinomaista, mutta se ei siivittänyt meitä tuon vaativan aiheen selvittämiseen. Ruoka vei nimittäin kielen mennessään.

****

Lämmin vermicelli-kasvissalaatti
2-4 a

100g vermicellinuudelia (ohutta riisinuudelia)
tilkka öljyä
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl tuoretta inkivääriä 
n. 150g valkokaalia
n. 150g siitakesieniä
2 keskikokoista porkkanaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sienikastiketta (mushroom sauce)
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
kevätsipulia
tuoretta chiliä

Työstä ensin kasvikset: kuori valkosipulinkynnet ja pala inkivääriä, tee niistä pientä silppua. Puhdista ja puolita tai pilko sienet. Suikaloi kaali ja porkkana ohuiksi suikaleeksi. Silppua valmiiksi myös yrtit, kevätsipulit ja pätkä tuoretta chiliä.

Kuumennä pannulla öljyä. Kuullota siinä hetki valkosipuli- ja inkiväärisilppua. Lisää sienet ja kääntele keskilämmöllä kunnes sienistä on lähtenyt liiat nesteet. Lisää kaali ja porkkanat, sekoittele vielä muutama minuutti, mutta jätä kaali ja porkkana rouskuvan rapeaksi.

Samalla kun paistelet kasviksia, keitä vermicellit paketin ohjeen mukaan. Pätki nuudeleita hieman lyhyemmiksi joko raakana tai kypsänä (joku nuudelimerkki katkeaa paremmin raa’an rapeana, toinen kypsänä saksilla), jotta niitä on helpompi sekä syödä että sekoittaa muihin aineksiin. Sekoita nuudelit kasvisten joukkoon, lisää keskenään sekoitetut maustekastikkeet ja ripottele päälle yrtit, kevätsipulit ja tuoreen chilin renkulat.

****