Lapland Hotels Oulu ja ravintola Oula Kitchen & Bar

Kaupallinen yhteistyö: Lapland Hotels & Lapland hotels Oulu

Hotelliloma kotikaupungissa? Tässä parhaat vinkit staycation-lähilomaan Oulussa!

Lapland hotels Oulu ja ravintola Kitchen & bar Oula

Lepoa ja hyvä ruoka kuuluvat aina lomatoiveiden kärkeen. Eikä toiveita toteuttaakseen tarvitse aina matkustaa kauas – lähilomat eli staycationit ovat loistava tapa päästää hetkeksi irti arjen velvoitteista ja laskeutua hetkeksi lomatunnelmaan. Paljon helpompaa lomailua ei ole olemassakaan: varataan kaupungin hurmaavimmasta hotellista yö tai kaksi ja heittäydytään hemmoteltavaksi.

Lapland hotels Oulu ja ravintola Kitchen & bar Oula

Lapland Hotels Oulu sijaitsee kahden korttelin päässä kaupungin ytimestä ja Oulun upeimman puistoalueen laidalla. Eli jos hotellista malttaa lähteä minnekään, on kaupungin ihanuudet aivan kulman takana. Hotelliin on hyvän sijainnin vuoksi myös helppo saapua

Minun staycation-vuorokauden suunnitelmiin kuului lenkki valkoisten siltojen saaristoksikin kutsutuilla Hupisaarilla, mutta uppouduin heti siäänkirjautumisen jälkeen hotellin sileisiin lakanoihin enkä poistunut hotellista lainkaan. Miten rentouttavaa ja helppoa! Ensimmäinen oikea staycationi ei taatusti jää viimeiseksi.

Lapland hotels Oulu ja ravintola Kitchen & bar Oula

Lapland hotels Oulu ja ravintola Kitchen & bar Oula

Lapland Hotelsit ovat ylistys pohjoisen ainutlaatuiselle tunnelmalle, luonnolle ja mauille. Hotellin pohjoisessa olevat juuret näkyvät, tuntuvat ja maistuvat – lähemmäksi Lappia ei pääse menemättä Lappiin.

Oulun Lapland Hotels on muuten paitsi ihana staycation-kohde myös mainio välietappi matkalla etelästä Lappiin. Vähän kuin lomaetkot keskellä Suomea. Lomaetkot on muuten konsepti, joka täytyy muistaa – ajatuskin saa hymyn huulille.

Oula Kitchen & bar 

Ajatus, joka saa myös hymyn huulille on Oulun Lapland Hotelsin ravintola. Kahdella sanalla sanoen Oula Kitchen & bar  on järjettömän hyvä. 

Olen syönyt ravintolassa useamman kerran todella hyvän lounaan, sillä hotellilla on aivan tavattoman tunnelmalliset kokoustilat, mutta kaikista kehuista huolimatta illallinen oli laatuaan ensimmäinen. Ruokalistalla näkyy pohjoisen luonto ja arvostus laadukkaisiin raaka-aineisiin. Tarjolla on ala carte listan lisäksi muutama valmis menu sekä yllätysmenu, joka meille illallisella tarjottiin.

Yllätysmenun ruoille on vähän vaikea löytää sanoja. Mutta niinhän se on, että parhaat elämykset jättävät usein sanattomaksi, niin tämäkin. Ruoka oli vahvalla ammattitaidolla ja pieteetillä tehtyä, sesonkiin sopivaa ja maut tasapainoisia ja vivahteikkaita. 

Viiden ruokalajin menu venyi alkuun tarjotun talon leivän ja bataattikeitto-shotin sekä välisorbetin ja kahvin kanssa tulleiden paikallisten kohvehtien kanssa yhdeksään ruokalajiin, eikä mukaan mahtunut yhtään notkahdusta – se kertoo keittiön tasosta paljon. 

Mieleen jäivät erityisesti tattikeitto, jonka seurana oli ainakin hapanjuurta, tattimajoneesia, lipstikkaöljyä ja tattipölyä (tai taikapölyä, luulen), sekä härkä carpaccio nappirouskuilla, nauriilla, keltuaiskreemillä, frittisellerillä ja lipstikkakermalla. Enkä voi olla mainitsematta jälkkäriä: ruskeavoipannareita, paahdettua valkosuklaata, rosmariinijätskiä ja mustikkaa kolmella tavalla. Illallisen jälkeen silmissä kiilui onnenkyyneleet.

Lapland hotels Oulu ja ravintola Kitchen & bar Oula
Lapland hotels Oulu ja ravintola Kitchen & bar Oula

Oulan keittiöstä kannetaan herkkuja myös aamupalapöytään. Ja jotain taikapölyä taidetaan ripotella aamiaiseenkin, sillä harvoin hotellin aamiainen on näin hyvä. Kokki paistaa munakkaita, tuotteet ovat tuoreita ja jogurtin päälle saa laittaa kaikkea lakkahillosta kuusenkerkkätomuun. Tykkään myös siitä, että kahvi ja maitonekka tuodaan pöytään – se rauhoittaa aamiaistilaa merkittävästi.

Aamupalan jälkeen hipsin vielä huoneeseen ja join toisen tai kolmannen kupin kahvia peitonmutkassa ennen kuin kävelin reppu selässä kotiin. Tuntui kuin olisin ollut lomalla pitkäänkin. Pienikin irtiotto arjesta tekee ihmeitä.