Linssi-munakoisosalaatti

Linssi-munakoisosalaatti on täynnä makua! Voit valmistella salaatin osaset etukäteen, jolloin salaatti valmistuu nopeasti.

Linssi-munakoisosalaatti on ihana makujen ja rakenteiden leikki.

Salaatti on vaalealla ovaalinmuotoisella lautasella. Lautasen reunalla on puuvartiset salaatinottimet. Kuvan oikeassa reunassa on vaalea pellavaservietti.

Linssi-munakoisosalaatti on ihana makujen ja rakenteiden leikki. Uunissa pehmeiksi paistuneet munakoisot, napakan helmimäiset linssit ja puolikuivatut tomaatit tuovat kaikki salaattiin mielenkiintoa. Rapea salaattipeti viimeistelee kokonaisuuden.

Jotta salaatti valmistuu nopeammin, voit keittää ja maustaa linssit sekä tehdä puolikuivatut kirsikkatomaatit etukäteen ja säilyttää (1-2 vrk) jääkaapissa. Myös munakoisot voit paistaa valmiiksi.

Belugalinssit voi korvata vihreillä linsseillä, jotka pysyvät myös keittäessä napakoina. Punaisia linssejä salaatissa ei kannata käyttää, sillä ne muussaantuvat helposti.

Kokeile myös näitä herkullisia salaatteja:

Linssi-munakoisosalaatti on ihana makujen ja rakenteiden leikki. Salaatti on vaalealla ovaalinmuotoisella lautasella. Lautasen reunalla on puuvartiset salaatinottimet. Kuvan oikeassa reunassa on vaalea pellavaservietti.

Linssi-munakoisosalaatti

Linssi-munakoisosalaatti palkitsee kaiken vaivannäön. Superhyvää!
Esivalmistelu30 minutes
Kypsennys2 hours
Valmistusaika2 hours 30 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

tomaatit

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • hyppysellinen suolaa

munakoisot

  • 1 iso munakoiso
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • noin 3/4 suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1-2 rkl sitruunamehua

linssit

  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl belugalinssejä
  • 4 dl kasvislientä
  • 1-2 rkl punaviinietikkaa

lisäksi

  • 1 ruukku salaattia
  • kourallinen lehtipersiljaa
  • pieni kourallinen minttua
  • 50–100 g fetajuustoa (esim. vegefeta, voi jättää pois)

Tee näin

  • Valmista ensin uunikuivatut tomaatit.
  • Halkaise tomaatit ja laita ne uunivuokaan leikkaupinta ylöspäin.
  • Huiski päälle hieman oliiviöljyä (noin 1 rkl) sekä suolaa. Paista 120-asteisessa uunissa noin 1 – 1 1/2 tuntia. Voit tehdä tomaatit jo edellisenä päivänä ja säilyttää rasiassa jääkaapissa.
  • Leikkaa munakoisot noin 1/2 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele leikkauspinnalle suolaa anna tekeytyä puolisen tuntia. Kuivaa munakoisoista irronnut neste talouspaperilla. Sivele viipaleille oliiviöljyä ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
  • Mausta kuumat munakoisot sitruunamehulla. Lisää tarvittaessa pieni ripaus makeutta (sokeri tai hunaja).
  • Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki oliiviöljyssä kattilassa. Lisää huuhdellut linssit ja kasvisliemi. Keitä linssit kypsäksi (noin 20 minuuttia, belugalinsseihin jää napakka purutuntuma).
  • Valuta mahdollinen ylimääräinen keitinvesi pois. Mausta punaviinietikalla ja tarvittaessa pienellä määrällä suolaa.
  • Kokoa salaatti: revi salaatinlehdet pohjaksi ja sekoita hienonnetut yrtit salaatin sekaan (jätä muutama kaunis lehti koristeluun). Laita linssit ja munakoisot salaatin päälle. Laita päälle uunikuivatut tomaatit.
  • Voit murustella päälle myös fetajuustoa.

Seuraatko jo ruokaseikkailujani Pinterestissä? Tule mukaan!