• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Aasialaiset ruoat Kastikkeet ja tahnat Ruokakulttuurit

Maapähkinäkastike vietnamilaisille kesärullille

Maapähkinäkastike on koukuttavaa ja täyteläisen herkullista.

Maapähkinäkastike vietnamilaisille kesärullille

“Maapähkinäkastike on mielettömän hyvää. Voisin lusikoida sitä suoraan kulhosta”, kuulin sanottavanbrunssilla ainakin kahdesti. Kastikkeessa yhdistyvät kaakkoisaasialaiseen tapaan kaikki perusmaut – makea, suolainen, hapan ja karvas – mikä tekee siitä koukuttavaa ja täyteläisen herkullista.

Kastike on täydellinen makupari vietnamilaisille kesäsalaatille. Ja tietenkin myös kesärullille, joista kesäsalaatti on saanut innoituksensa. Kastike sopii hyvin myös bahn mi -leivän väliin tai tuoreiden kasvisten dipiksi. Jos teet vietnamilaisia kesärullia, suosittelen tekemään maapähkinäkastikkeen lisäksi myös perinteistä kaakkoisaasialaista kastiketta.

Kannattaa myös kokeilla maapähkinäkastiketta kanalle tai kanasalaatille, sillä hieman satay-kastiketta muistuttava resepti toimii kanan kanssa aivan todella hyvin.

Jos tykkäät enemmänkin kaakkoisaasialaisesta ruoasta, älä missaa näitä Kokkipottilan suosikkireseptejä:

  • Pad Thai eli paistetut nuudelit
  • Nuudelit maapähkinäkastikkeessa
  • Paistettu riisi thaimaalaisittain
  • Kaakkoisaasialainen kaalisalaatti

Resepti

 

Maapähkinäkastike

  • 1/2 dl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 1-2 rkl soijakastiketta
  • 1-2 rkl limettimehua
  • 2 rkl agavesiirappia (tai esim. palmusokeria)
  • 1 tl Sriracha-kastiketta (tai muuta chilikastiketta – säädä määrää maun mukaan)
  • noin 1/2 tl tuoretta inkivääriraastetta
  • kuumaa vettä
  1. Sekoita vettä lukuun ottamatta kaikki ainekset kulhossa.
  2. Lisää kuumaa vettä oikean koostumuksen aikaansaamiseksi. 
  3. Soijakastikkeen ja limettimehun määrää säätämällä saat omaan suuhusi sopivaa kastiketta.


17 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Britakakku mustikkamoussella ja limettitahnalla
Next Post: Raparperi-seljankukkamimosa »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    25.5.2015 at 13:00

    Kiitos! Hyvää kastike oli, myönnetään 😉

    Reply
  2. Hannele says

    25.5.2015 at 12:59

    Rouhittu pähkinä onkin kiva idea! Kiitos!

    Reply
  3. Hannele says

    25.5.2015 at 12:58

    Simppelit jutut ovat monesti parhaita. Tämäkin!

    Reply
  4. Päivi / Kokkeillaan says

    24.5.2015 at 19:40

    Mää niin maistan tämän maun vieläkin suussa! Taivaallista!

    Reply
  5. Hannele says

    23.5.2015 at 12:24

    Wuhuu! Kiitos, kun palasit kertomaan!

    Reply
  6. jokihaka kokkaa says

    23.5.2015 at 11:35

    Toimii 🙂 Nam!

    Reply
  7. Merja says

    22.5.2015 at 13:07

    Vietnamissa oli herkullista maapähkinakastiketta. Mukana oli vielä rouhittua pähkinää, se antoi kivaa suutuntumaa sileään kastikkeeseen. Kokeilulistalle!

    Reply
  8. jokihaka kokkaa says

    22.5.2015 at 10:14

    En vielä 🙂 Viikonloppuna meinaan kokeilla!

    Reply
  9. Liisa says

    22.5.2015 at 08:25

    Ah ihanan simppeli resepti ja taatusti lusikoitavan hyvää!

    Reply
  10. Hannele says

    21.5.2015 at 19:52

    Kilpaileva kastike 🙂 Onko resepti samanoloinen?

    Reply
  11. Hannele says

    21.5.2015 at 19:52

    Jo vain!

    Reply
  12. Hannele says

    21.5.2015 at 19:51

    Joko ehdit sekoittamaan ainekset soossiksi?

    Reply
  13. Hannele says

    21.5.2015 at 19:51

    Yhdistelmä kalakastikepohjaista kastiketta ja tätä on minusta rullille paras –
    kokeile ihmeessä!

    Reply
  14. Andalusiana says

    21.5.2015 at 19:41

    ei oo totta – meilläkin on juuri tulossa blogiin maapähkinäkastike 🙂

    Reply
  15. Minna Vuo-Cho says

    21.5.2015 at 18:28

    Oi kyllä, maapähkinäkastiketta voisi tosiaan lusikoida suoraan kulhosta 🙂

    Reply
  16. Jokihaka Kokkaa says

    21.5.2015 at 07:47

    Aikas täydellisen näköistä! Tuohon kastikkeeseen on aineetkin valmiiksi kaapissa 🙂

    Reply
  17. Paula says

    21.5.2015 at 06:19

    Kuulostaa ihan täydelliseltä kastikkeelta rullille! Muistiin ja kokeiluun! Varmasti sopii mihin vain, vaikka paljaaltaan.
    t. maapähkinävoinystävä

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.