Makuja maailmalta: jouluillallinen Krabissa

Kaakkois-Aasian maut ja maisemat ovat vertaansa vailla. Thaimaalaiset osaavat ilmiömäisesti yhdistää kaikki neljä perusmakua saaden aikaan parhaimmillaan enemmän kuin osiensa summan. Thaivaallista!

Osa ravintoloista mukauttaa sekä listaansa että makuja aivan turhaan (tai liikaa) länsimaisille turisteille, jolloin lopputulos on hieman pliisu, vaikka ei mauton tai huono olisikaan. Toiset yrittävät kosiskella valkonaamoja mainostamalla tarjoavansa kaiken maailman keittiöiden luomuksia onnistumatta kuitenkaan erityisen hyvin tavoitteissaan. Jotkut ravintolat sentään pitävät, turisteista huolimatta, kiinni omasta tavastaan tehdä ruokaa paikallisista raaka-aineista ja paikalliseen tapaan. Onneksi.

Toki matkaajia on monenlaisia ja osa kaipaa maailmallakin tuttujen makujen ääreen. Ainakin Ao Nangin turistikaupungissa kaikenlaisia ravintoloita kaikenlaisille matkaajille taitaa olla tarjolla. Krabi Townin tarjonta suuntautuu selvästi enemmän paikallisilta paikallisille.

Jouluaaton aterian nautimme yhdessä Ao Nangin rannan länsipään kalaravintoloista (Ao Nang Beach Home). Auringonlaskun aikaan maisema merelle oli huikea, ylimpänä oleva kuva kertoo vain pienen osa elämyksestä.

Alkuruoaksi valitsimme perinteisen thaimaalaisen Som Tam papaijasalaatin (kuva yllä), joka oli täydellinen sekä maultaan että rakenteeltaan. Mukaan rouhitut cashew-pähkinät toivat mukaan sopivasti rouheutta.

Herra Kokki valitsi pääruoaksi joulun kunniaksi porsasta pippuri-valkosipuli -kastikkeella:

Minä päädyin inkivääriseen jättikatkarapuannokseen:

Molemmat pääruoat olivat riisin kanssa nautittuina erinomaisia. Visuaalinen esillepano oli thaimaalaisen esteettistä retikkakukkineen ja yrtteineen. Jouluaaton juhlahetki oli kaunis ja herkullinen, erilainen.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.