Makuja maailmalta: Östermalms saluhall

Pikainen työvisiitti Tukholmaan mahdollisti palaverien lomassa tehdyn pyrähdyksen keskustassa. Päivän kruunasi Östermalmin hurmaava kauppahalli, jossa söimme kollegan kanssa viipyilevän lounaan. Tysta Marin rapusalaatti oli kaikessa yksinkertaisuudessaan loistava ja samoin kuulosti olevan klassikko toast skagenkin. Herkullisia vaihtoehtoja oli suositussa ravintolassa niin paljon, että kerrankin kiittelin jonon pituutta; valinnalle (ja sen vaihtamiselle) jäi riittävästi aikaa.

Kauppahallissa olisi helposti vierähtänyt koko päivä. Upeisiin kojuihin uppoutui ilman ajantajua.  Lopulta säntäilimmekin usainboltmaista vauhtia pitkin katuja kasseinemme ja kannustimme taksikuskia painamaan kaasua kovempaa, jotta ehdimme edes melkein ajoissa takaisin laivan kokoustilaan. 

Kojuista tarttui kassiin käsityönä tehtyjä Betsy Sandbergin suklaaherkkuja sekä tuoreita hasselpähkinöitä. Suklaakonvehdit ja -tryffelit osoittautuivat joka sentin arvoiseksi. Chilisuklaa sai kahden naisen makutuomaristolta eniten pisteitä portviini-tummasuklaan kiriessä toiseksi. Shampanja-valkosuklaan rakenne oli täydellinen, mutta valkosuklaa ei vaan voi voittaa tummempaa toveriaan. Tuoreita pähkinöitä en ole koskaan ennen ostanut, joten täytyy hieman selvitellä seuraavia toimenpiteitä. Olisiko vinkkejä tarjolla?

Laivalla meille tarjotuista illallisista ala carte -ravintolan ruoka oli laadukasta ja hyvää. Buffetpöydästäkin löytyi helmiä, mutta kokonaisuutena seisovan pöydän anti oli pienoinen pettymys. Aamupala oli hyvä, joskin yllätyksetön. Yllätyksettömyys ei estänyt kellonsiirtämisen kanssa sählänneitä ladyja istumasta aamiksella pitkään ja hartaasti. Mikä ihana tapa aloittaa (työ)päivä.

8 Comments

  1. Nahistunut sämpylä on ällöintä mahdollista reissuruokaa. Lammaspelmenit kuulostaa sen sijaan herkulta.

  2. Sun työmatka on selkeästi ollut parempi ruoka-anniltaan. Mun Pietarin visiitti ei kyllä sisältänyt mitään kovin kummoisia ruokaelämyksiä. Junassa napostellut lammaspelmenit tosin yllättivät ihan positiivisesti. Eipähän tarvinnut syödä mitään kelmuun kuollutta naheeta sämpylää.

  3. Kotiharmi, mihinkäs sitä koira karvoistaan varsinkaan työmatkalla:) Suu oli niiiin kivan näkönen: hampaat hassut ja kieli(?) kutsui koskettamaan.

  4. Ho-hoo! Otit sitten kalan suusta kuvan :)) Occupational hazard… 🙂

    Kauppahallit tuolla mualimalla ovat ihania. Ja suklaapuodit…

  5. Virpi, ois pitäny:) Ens kerralla tottelet työkaveria. Seuraavalla Tukholmakeikalla minäkin taidan pyöriä Östermalmilla enemmän, niin kivalta siellä näytti. Nyt tallustettiin Södermalmin kautta vanhaankaupunkiin ja siitä metrolla Östermalmille. Aina sama ongelma: liian vähän aikaa, liian paljon ihania paikkoja.

  6. Työkaveri suositteli tuota kauppahallia meillekin käyntikohteeksi, kun piipahdimme Tukholmassa pari viikkoa sitten. Ei valitettavasti päästy sinne saakka, ois vissiin pitänyt kuvista ja kuvauksesta päätellen.

  7. Kiva kirjoitus ja avauskuva tosi hyvä, piti isontaa ja katsoa tarkemmin! Minä olen pääsemässä Italiaan muutaman viikon päästä ja eka kertaa oman kameran kanssa, meinaan tohtia ottaa kuviakin:))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.