Mansikka-kaurajäätelöt – puhtia päivään
Yksi parhaita asioita kesässä on kiihkeä ja makea mansikka-aika. Syön mansikoita ensimmäisenä aamulla, välipalaksi ja viimeisenä illalla. Mansikka-kaurajäätelöt ovat astetta kesäisempi tapa nauttia osa päivän punaposkista.
Mansikka-kaurajäätelöt antavat tavallista jäätelöä enemmän puhtia päivään. Oikeastaan ne ovat jäätelön muodossa olevaa, täyteläistä mansikkasmoothieta. Jätskit sopivat siis oikeasti vaikka aamupalaksi. Jäätelön salainen ainesosa on puuterimaisen silkkinen kaurajauhe, joka antaa jäätelölle rakennetta ja kermaista kauran makua. Reseptissä käytetyn kookosmaidon tai -kerman voi hyvin korvata vaikka kauramaidolla tai -kermalla, jos ei välitä kookoksen antamasta trooppisesta vivahteesta.
Osallistun tällä reseptillä Puhtikauran järjestämään kutsukilpailuun, jossa tehtävänä oli kehittää puhtikauraa sisältävä resepti. Kilpailun voittajan valitsemme me kaikki. Pääset äänestämään jätskit voittoon tästä. Äänestämällä voit voittaa 200 euron arvoiset palkinnon.
Resepti
Mansikka-kaurajäätelöt
noin 8 kpl
1 litra mansikoita
2 dl kookosmaitoa tai -kermaa
1/2 dl sokeria
1 dl Puhtikaura-jauhetta
(hieman sitruunamehua)
päälle
mustikkajauhetta tai sumakkia
Poista mansikoista kannat ja soseuta marjat. Lisää kookosmaito ja ja sokeri samalla sekoittaen. Lisää kaurajauhe ja suristele sauvasekoittimella tasaiseksi, smoothiemaiseksi seokseksi. Mausta tarvittaessa sitruunamehulla.
Kaada jäätelömassa heti jäätelöpuikkomuotteihin, ettei se ehdi paksuuntua liikaa (Puhtikaura turpoaa ja tekee massasta pian puuromaista). Pakasta vähintään neljä tuntia.
_____
Puhtikaura on puuterimaisen hieno täysjyväkaurajauhe, joka on valittu vuoden 2016 kotimaiseksi elintarvikkeeksi. Nerokas voimajuomajauhe on suomalaisesta kaurasta erikoistekniikalla valmistettu tuote, jonka takana ovat Taivalkosken mylly ja Viipurilainen kotileipomo. Lue lisää kaurapuuterista Puhtikauran sivuilta.