• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Aasialaiset ruoat Ruokakulttuurit Suupalat & naposteltavat

Merileväsipsit


Merilevähalutusei ole ottanut laantuakseen. Levää on syöty viimeaikoina sushissa ja kimbapissa, wrappina ja sipseinä. Vaan ei kai se haittaa, sillä tummanvihreässä superruoassa on valtavasti hyväätekeviä ainesosia. Merilevää pidetään jopa maailman ravintoainerikkaimpana kasvina, jossa on paljon hivenaineita ja mineraaleja, valkuaisaineita ja kuitua. Jodia merilevä sisältää myös runsaasti, mikä on hyvä huomioida, hyvässä ja pahassa, etenkin jos kilpirauhanen vaatii erityishuomiota.

Merileväsipsit ovat meille tuttuja itään suuntautuneilta lomamatkoilta. Siinä missä länsimaalaiset rouskuttelevat perunasta tehtyjä lastuja, syövät idän ihmiset merilevästä valmistettuja sipsejä. Osa siellä syömistämme merilevälastuista on ollut rasvassa paistettuja, osa ei. Mausteina on ollut suolaa, chiliä tai wasabia, jotkut sipsit ovat olleet myös makeita (buu).

Sipsit syntyvät merilevästä helposti ja nopeasti: levyille mausteita ja hetki uunitusta. Sipsit voi syödä siltään tai ripotella vaikka salaatin tai wokin päälle.

****

Merileväsipsit

4 arkkia merilevää
n. 1/2 dl vettä
n. 1/2 tl wasabitahnaa
suolaa

Lämmitä uuni 120 asteeseen. Sekoita vesi ja wasabi. Wasabin määrää voi säädellä oman maun mukaan. Ohjeessa mainittu määrä antaa pienen makuvivahteen peittämättä merilevän omaa makua.

Sudi seosta merileväarkeille leivinpaperin päällä yhdelle puolelle reilummin tai molemmille puolille maltillisemmin. Leikkaa arkit reiluiksi suupaloiksi (kutistuvat reilusti uunissa) ja rouhi päälle hieman suolaa. Me käytimme yrttisuolaa. Anna nesteen pehmittää merilevä ja laita ne sitten uuniin (120 astetta) kuivumaan noin 12 minuutiksi.

Lisää suolaa tarvittaessa.

****


16 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Rapeaa possua karamellikastikkeessa
Next Post: Välimeri, viikunat ja valkoisia juustoja »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    19.11.2012 at 15:22

    Eikä tartte lähteä kipittämään himon iskiessä lähikauppaan (paitsi jos merilevä uupuu).

    Reply
  2. Hannele says

    19.11.2012 at 15:18

    Yksittäin pakattuja sipsejä – nou!! Vaan eipä voi ottaa kouralista kerralla.

    Reply
  3. Jokihaka Kokkaa says

    19.11.2012 at 05:43

    Hauska idea! Pitääkin testata nämä kun seuraavan kerran iskee perunalastuhimo.

    Reply
  4. Jael says

    18.11.2012 at 19:31

    Löysin kerran aasialaisesta kaupasta,oli 2 eri makua,ja olivat tarjouksessa.Sipsit oli pakattu yksitellen, mikä vähän ärsytti koska niiden pikku pakkausten avaaminen oli vaikeaa;D

    Reply
  5. Hannele says

    18.11.2012 at 16:56

    Sama hulluus vaivaa täälläkin! Suomesta valmiita merileväsipsejä ei ainakaan tavallisista kaupoista saa, varmasti joistain etnisistä puodeista löytyy. Onko ne siellä ihan "tavallista tavaraa"?

    Reply
  6. Hannele says

    18.11.2012 at 16:54

    Kiitos kommentista, iherb! Kokeile ihmeessä!

    Reply
  7. Hannele says

    18.11.2012 at 16:54

    Varppina tykkäät näistä! Meidän pienperheessä tuo toinen on ihan hulluna sipseihin, minäkin tykkään raffeleista ja hot rodeista.

    Reply
  8. Hannele says

    18.11.2012 at 16:51

    Rakastan to cook -listoja! Meilläkin se on piiiiiiitkä.

    Reply
  9. Hannele says

    18.11.2012 at 16:50

    Kiva! Nämä on äkkiä kokeiltu, vartissa valmista.

    Reply
  10. Hannele says

    18.11.2012 at 16:50

    Ou nou:) Onhan merilevässä sellainen omanlaisensa tuoksu ja maku. Jonkun mielestä muta, jonkun mielestä meri tai kala. Varmaan (ihana) sekoitus kaikkea! Ehkä rapeus hämäisi sinun suuta!

    Reply
  11. Jael says

    18.11.2012 at 16:35

    Minä olen hulluna merilevään! Olen joskus ostanut tuollaisia valmiita sipsejä,mutta itsekin voisi noita kokeilla joku päivä.

    Reply
  12. iherb says

    18.11.2012 at 15:52

    Kiitoksia ohjeesta, tämä täytyy laittaa heti kokeiluun. 🙂

    Reply
  13. Päivi / Kokkeillaan says

    18.11.2012 at 15:02

    Jopa ovat hauskoja ja houkuttelevia! Minäkin ei-sipsien-ystävä voisin tykätä.

    Reply
  14. annemi says

    18.11.2012 at 13:41

    Vau, enpä tiennyt että merilevästä voi tehdä sipsejä! tämä menee to cook-listalle 🙂

    Reply
  15. Sari - CampaSimpukka says

    18.11.2012 at 13:37

    Tämä oli minulle ihan uutta! Sushissa syön kyllä mukisematta levää ja pidänkin siitä, mutta tämmöiset sipsit pitäisi kyllä päästä kokeilemaan:)

    Reply
  16. Minna Vuo-Cho says

    18.11.2012 at 13:04

    Tiedän, merilevä on terveellistä, mutta jo susheissa lähden sitä löyhk… tuoksua karkuun. Pitäisi kokeilla varmaan jossain muussa muodossa kaiken varalta.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.