• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Ruokakulttuurit Tex mex -ruoat

Nachospaistos grillissä

Keväällä päätimme, että tänä kesänä kehitämme grillaustaitojamme ja kasvatamme repertuaarimme. Taito-osastolta ei ole vielä kovin paljon raportoitavaa; lomalaisilla on ollut kiire olla hunnigolla, juoksennella niityillä ja olla tekemättä mitään. Ja voi olla, että valikoimammekaan ei tule valtavasti laajenemaan, sillä grillissä folionyytissä valmistettu nachospaistos on niin herkullista, ettei uutuuksille ole taas hetkeen tarvetta.

****

Nachospaistos grillissä
2-3 annosta

suolalla maustettuja maissilastuja
juustoraastetta (esim. cheddar)
tilkka öljyä folion öljyämiseen

tomaatti-korianterisalsa
3-4 tomaattia
1 pieni punasipuli
n. 2 dl mustapapuja
1 limetti (mehut)
kourallinen tuoretta korianteria
suolaa (maltillisesti)

lisäksi
1-2 avokadoa
1 tuore mango
tuoretta korianteria
(limetinlohkoja)

Tee ensin tomaatti-korianterisalsa. Silppua tomaatit ja sipuli. Valuta tarvittaessa mustapavut ja sekoita ainekset kulhossa. Mausta limetin mehulla, silputulla korianterilla ja suolalla. Muista, että maissilastuissa on suolaa, joten ole maltillinen suolan kanssa.

Laita kaksi reilua folionpätkää ristikkäin ja nosta valmiiksi reunoja hieman vuokamaiseksi. Öljyä ohuelti “foliovuoan” pohja ja lado kerroksittain maissilastuja, juustoa ja salsaa. Nosta folioiden reunat yhteen ja nipistä kiinni. Paista nachopaistosta grillissä kannen alla, epäsuoralla lämmöllä noin 10-15 minuuttia eli kunnes juusto on sulanut. Paistoksen ollessa grillissä kuutioi avokado(t) ja mango. Pirskota päälle hieman limetin mehua.

Tarjoa paistos heti avokadon ja mangon kanssa. Tuore korianteri ja limetinlohkot sekä viimeistelevät että koristelevat ruoan.

Hox! Mikäli grillissäsi ei ole kantta, laita folionyytin päälle kattila, teräksinen kulho tai muuta innovatiivista. Näin paistos saa lämpöä myös ylhäältä päin, valmistuu nopeammin ja lopputulos on tasaisempi.

****


14 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Grillatut ahvenet voikastikkeella
Next Post: Pavlova – täydellinen leivos ja jälkiruoka »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    12.7.2013 at 21:49

    Mukava kuulla, että ohje kuulostaa kokeiltavalta – se on toisiksi paras palaute 🙂

    Reply
  2. Riitta says

    11.7.2013 at 15:15

    OMG, tätä on pakko kokeilla, kiitos ohjeesta!

    Reply
  3. Hannele says

    10.7.2013 at 10:26

    Nachospaistos on (siitäkin) mainio ruoka, että sen muokkaaminen ja tuunaaminen on helppoa. Tämä versio on ehkä suoskkini!

    Reply
  4. Hannele says

    10.7.2013 at 10:23

    Sulla on, Jokihaka, hyvä hermo 😀

    Reply
  5. Hannele says

    10.7.2013 at 10:23

    Testaa ihmeessä, kanapeet! Helppoa ja nopeaa!

    Reply
  6. Hannele says

    10.7.2013 at 10:22

    Uunissa mekin useimmiten paistosta teemme, mutta uunittomuus tuottaa innovaatioita!

    Reply
  7. Hannele says

    10.7.2013 at 10:19

    Ehdottomasti kunnon lisäkkeillä. Ja ehdottomasti heikko kohta 🙂

    Reply
  8. Hannele says

    10.7.2013 at 10:18

    Jos kuvakulma olisi laajempi, huomaisit, että karavaanarivehkeilläkin tämä onnistuu helposti 😉

    Reply
  9. Terhi says

    9.7.2013 at 16:16

    Meidän suurta herkkua ja täytyy kokeilla tuunattuna ehdottomasti!

    Reply
  10. Jokihaka Kokkaa says

    8.7.2013 at 13:55

    Nam! Taitais osua meikäläisen makuhermoon mukavasti..

    Reply
  11. Eija says

    8.7.2013 at 09:08

    Kiva idea tehdä tuo paistos grillissä, ei ole tullut mieleen. Pitääpä testata!

    Reply
  12. annemi / 52 weeks of deliciousness says

    8.7.2013 at 07:40

    Nachopaistos on suurta herkkuani, mutta enpä ole koskaan tajunnut tehdä sitä grillissä 🙂

    Reply
  13. Jonna says

    8.7.2013 at 06:56

    Jooh, näitä teen. Pakko myöntää, että nachot ovat heikko kohtani. Mutta kunnon lisäkkeillä – tästähän olemme keskustelleet 😉

    Reply
  14. Marja says

    8.7.2013 at 06:22

    Tämähän on myös oivallista asuntovaunulomailijan ruokaa, onnistuu varmaan myös meidän retkiweberissä 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.