| |

Paahdetut ruusukaalit ja karamellisoitua sipulia

Paahdetut ruusukaalit ja karamellisoitua sipulia on ihana yhdistelmä suolaista ja makeaa. Tilkka etikkaa tuo kokonaisuuteen sopivasti särmää.

Paahdetut ruusukaalit ja karamellisoitu sipuli on ihana yhdistelmä suolaista ja makeaa. Kuvassa puolitetut ruusukaalit ja pieneksi hautuneet sipulit ovat valurautapannulla. Pannu on teräksisellä pannunalustalla. Oikealla puolella on harmaa-musta servietti.

Paahdetut ruusukaalit ja karamellisoitua sipulia on ihana lisuke sekä joulupöytään että muiden syksyn ja talven ruokien rinnalle. Hieman hapannimelä ruusukaalipaistos on samaan aikaan tuhti ja raikas.

Ruusukaalin valmistamisessa on vain yksi sääntö: älä ylikypsennä sitä. Juuri kukaan ei välitä kitkeristä ja ylikeitetyistä, suolattomista ruusukaaleista. Toisaalta kaikki tuntuvat rakastavan ruusukaalia, kun se on laitettu siten kuin se on parhaimillaan.

Kokeile myös näitä helppoja lisukkeita:

Paahdetut ruusukaalit ja karamellisoitu sipuli on ihana yhdistelmä suolaista ja makeaa. Kuvassa puolitetut ruusukaalit ja pieneksi hautuneet sipulit ovat valurautapannulla. Pannu on teräksisellä pannunalustalla. Oikealla puolella on harmaa-musta servietti.

Paahdetut ruusukaalit ja karamellisoitua sipulia

Paahdetun ruusukaalin ja makean sipulin yhdistelmä on ihana, etenkin kun paistokseen lisää hieman särmää etikasta.
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 400 g ruusukaalia
  • 3 rkl öljyä
  • 1-2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl karkeaa dijon-sinappia
  • 1 rkl hunajaa (tai vaahterasiirappia)
  • 1 rkl sherryviinietikkaa (tai punaviinietikkaa)
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Poista ruusukaaleista kova kanta ja puolita kaalit. Poista tarvittaessa uloimmat lehdet.
  • Laita kaalit leivinpaperin päälle pellille ja valuta päälle hieman öljyä. Ripottele päälle hieman suolaa.
  • Esivalmistele myös sipulit: kuori, puolita ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipulinkynsi.
  • Paahda ruusukaaleja uunissa 10-15 minuuttia kaalien koosta ja uunista riippuen. Kaalit saavat saada väriä, mutta ylikypsiksi ne eivät saa mennä.
  • Kaalien ollessa uunissa kuullota sipuleita öljytilkassa pannulla pienehköllä lämmöllä.
  • Kun sipulit ovat pehmeitä, laita pannulle sinappi.
  • Mausta sipuliseos hunajalla ja etikalla. Sekoita.
  • Kaada paahtuneet ruusukaalit sipulien kanssa samalle pannulle ja pyöräytä, jotta maut sekoittuvat.
  • Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Makeus ja happo kannattaa säätää omalle suulle sopivaksi. Rouhaise päälle hieman mustapippuria ja tarjoile lisukkeena tai sellaisenaan.

Seuraathan jo Kokit ja potit -ruokablogia Pinterestissä! Tule mukaan inspiroitumaan ruoasta!