|

Parsa-ajan paras lounas

Yksinkertaiset asiat saavat ihmismielen onnelliseksi. Yksi niistä on pikaisesti kasattu parsapannu, joka tekee päivästä keväisen ja iloisen, vaikka taivaalta vihmoisikin räntää.

****

Parsapannu

tilkka oliiviöljyä
tuoretta parsaa
ilmakuivattua kinkkua
kananmunaa
parmesaania
mustapippuria
(sormisuolaa)

Poista parsoista puiseva tyvi ja kuori parsat tarvittaessa. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja laita parsat paistumaan. Laita samalle pannulle myös kananmuna. Paista parsoja pari kolme minuuttia ja käännä ne. Lisää pannulle ilmakuivattua kinkkua. Parsapannu on valmis, kun kananmunan valkuainen on hyytynyt, keltuiainen saa jäädä löysäksi, sillä se toimii oivallisena kastikkeena. Vuole päälle parmesaania ja rouhaise mustapippuria. Lisää tarvittaessa hieman suolaa.

****

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

8 Comments

  1. Toivotaan, että Pekka Pouta oli väärässä, kun sanoi radiossa, että lauantaiaamuna talvirenkaita saatetaan tarvita pohjoisessa ja pohjanmaalla. En ala. Muutan kasvihuoneeseen harson alle 🙂

  2. Me ollaan syöty jo vaikka kuinka monta nippua parsaa. Tämmöinen parsapannu on kotitoimistopäivinä ollut enemmän sääntö kuin poikkeus. Helppoa ja niin hyvää!

  3. Olen sekä täydellisyydestä että räntäsateesta täysin samaa mieltä!

  4. Mieluumin tuota pannua kattelee kuin räntäsadetta 🙂 Oisko se ollut nyt viimeinen tälle keväälle, siis räntä?

  5. Kyllä huonompikin päivä on pelastettu tuolla annoksella :).

  6. Komppaan Jokihakaa, ettei räntää kyllä tarttis tulla enää missään! Mä en ole oikein vielä päässyt parsan makuun tänä keväänä mutta uusia pottuja odotan sitäkin enemmän.

  7. Eipä tuo muuta tarvitse.. Aika täydellistä, mutta mieluusti ilman räntäsadetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.