• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Pastat

Pasta Skagenröra

Skagenröra on yksi lempisanoistani. Vaikka rakastan suomalaista, terävää r-äännettä, kuuluu ärrä skagenröraa äännettäessä tuottaa takaisesti, suloisesti sorahtaen. Juuri sillä tavalla kuin göteborgilaiset tai skoonelaiset ärrän ääntävät – yksi hyvä syy lisää fanittaa Paul Svenssonia (ja Skoonea ja Göteborgia).

Ruotsalaista klassikkoherkkua syödään perinteisesti leivän päällä (toast skagen) ja myös uuniperunan täytteenä katkaraputahna on erinomaista. Harmittaa, etten ole aiemmin hoksannut tehdä samoista aineksista pastaa, sillä pasta skagenrörasta on viime viikkoina tullut uusi arkiruokasuosikkimme.

****

Pasta Skagenröra
4 annosta

1 punasipuli (2 pientä)
tilkka oliiviöljyä
noin 1 dl (120g/1prk) smetanaa
vajaa puntti tuoretta tilliä
(hieman raastettua sitruunankuorta)
noin 4 rkl sitruunamehua
noin 300g katkarapuja
suolaa
musta- tai valkopippuria

pastaa
vettä
suolaa

Keitä pasta suolatussa vedessä. Pastan kiehuessa kuori sipuli(t) ja hienonna ne pieneksi silpuksi. Sulata katkaravut. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota sipulisilppua keskilämmöllä, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää pannulle smetana, sitruunamehu, hieman raastettua sitruunankuorta (pese sitruuna huolella ennen raastamista) sekä silputtu tilli. Sekoita.

Valuta pasta liki kuivaksi, pieni määrä keitinvettä helpottaa kastikkeen sekoittamista pastan joukkoon. Kun pasta ja kastike on sekaisin, lisää katkaravut (voit lisätä ne myös annoksen päälle kylmänä, kuten kuvassa) ja pyörätä vielä sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla.

****

ps. Jos asuisimme hieman lähempänä, menisin ehdottomasti syömään Paul Svenssonin tekemää ruokaa ravintola Sinneen, Porvooseen. 22. – 25.4.2014 Paul itse on Porvoossa kokkailemassa ja 24.5. saakka ravintolassa tarjoillaan Svensson-menua.


11 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Tomaatin kasvatus – siementen kylvö
Next Post: Tomaatin kasvatus – taimien koulinta ja lannoitus »

Reader Interactions

Comments

  1. Jonna says

    7.4.2014 at 05:27

    Ja meillä. Kiva idea sotkea se pastaan.

    Reply
  2. Merituuli says

    6.4.2014 at 20:31

    Samaa mieltä Tinan ärrästä. Ja rörasta.

    Reply
  3. Hannele says

    6.4.2014 at 17:32

    Meillä on sama suosikki, Sofia!

    Reply
  4. Hannele says

    6.4.2014 at 17:31

    Uskon! Skagenissa pitäisi kyllä käydä ihan vaikka vaan röran kunniaksi, vaikka "työmatkalla" 😉

    Reply
  5. Sofia says

    6.4.2014 at 16:50

    Ai että, skagenröra on yksi ehdottomista ruokasuosikeistani, ellei jopa ihan se ykkössuosikki. Syön sitä leivän päällä, avokadon ja uuniperunan täytteenä, ruissipsien dippinä, crustadien sisällä etc. Pastaan en ole tajunnut laittaa. Kiitos vinkistä! Onpa aas yksi syy lisää tehdä useammin skagenröraa 🙂

    Reply
  6. Marja says

    6.4.2014 at 15:59

    Hieno oivallus! Mies kävi viime syksynä jollain "työmatkalla" Skagenissa. Oli kuulemma huikea näky, kun kahden meren tyrskyt lyövät yhteen.

    Reply
  7. Nanna says

    6.4.2014 at 14:31

    🙂 hei, me ollaan uskollisia faneja….

    Reply
  8. Hannele says

    6.4.2014 at 14:18

    Kiitos, Onnentyttö!

    Reply
  9. Hannele says

    6.4.2014 at 14:18

    Hymyilyttää. Tekstissä luki ensin "….fanittaa Paulia ja Tinaa", mutta sitten hoksasin, etten ole pitkään aikaan nähnyt Tinaa telkkarissa(kaan. Paulia olen sentään nähnyt livenäkin, viime kesänä Gotlannissa). Tinalla on kyllä hurmaava ärrä.

    Ruoka on erinomainen, suosittelen!

    Reply
  10. Terhi says

    6.4.2014 at 13:10

    Ihanan näköinen annos ja taatusti namia! Ihan pakko kehaista että pöytä varattu tuolle viikolle maistelemaan menu Svensson ;)…vaikkakin en edes tajunnut kuka tuo Svensson on kun Strömsötä ei tule katsottua. Onneksi ihana Nanna vähän ripitti ja opasti Gastrossa 😀

    Reply
  11. Nanna says

    6.4.2014 at 10:23

    Ja Tina. (siis kuinka lausuu skagenröra)

    Onhan tämä nyt nerokasta lykätä tää herkku pastan seuraan. On.On.On. Kiitos vaan valaistuksesta taas.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.