Pätkismuffinsit

Pätkismuffinsit valmistuvat reilussa puolessa tunnissa. Tämä on super hyvä resepti!

Teininä leivoin suklaamuffinseja kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja. Resepti oli aina sama, lopputulos aina eri. Leivonta oli minulle sellaista luovaa, aika kokeilevaa tekemistä. Joskus puuttuivat kananmunat, mutta ei se haitannut. Sitten kokeiltiin mitä tapahtuu, jos leivinjauheen jättää pois. Myös jauhojen pois jättämistä testasimme, samoin sokerin. Kaakaojauheesta emme tainneet luopua, eihän ne olisi mitään suklaamuffinseja muuten olleet.

Nämä pätkismuffinsit ovat toista maata. Muffinsit ovat meheviä, sillä pätkistä on taikinassa levyllinen. Paistamisen kanssa kannattaa olla tarkkana, etteivät muffinsit kuivu uunissa. Ne on parempi jättää hieman mutakakkumaisen tahmeiksi.

Kokeile myös näitä helppoja leivonnaisia:

Pätkismuffinsit

Pätkismuffinsit ovat täydellisen suklaisia – ja helppoja!
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika35 minutes
Annokset: 12 kpl

Raaka-aineet

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 levy Pätkis-suklaata rouhittuna (noin 100 g)
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
  • 100 g voita sulatettuna

Tee näin

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Sekoita jauhojen joukkoon tumma kaakaojauhe, leivinjauhe, suola sekä rouhittu suklaa.
  • Sulata voi.
  • Sekoita voin joukkoon maustamaton jogurtti sekä kananmunat.
  • Yhdistä seos jauho-sukaaseokseen ja sekoita.
  • Jaa taikina muffinsivuokiin.
  • Paista uunin alatasolla noin 20–25 minuuttia.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa?