• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Liharuoat

Pikainen tortillalasagne

Tiedätte tarinan: maanantai, räntäsade, koko vuorokauden kestävä pimeys, nälkä, kurainen koira ja maanantai. Tarvittiin pikaisesti valmistuvaa ruokaa. Äkkiä. Piti olla jo ja sen piti olla hyvää. Tortillalasagne täytti kaikki vaadittavat elementit. Tarvittiin myös kynttilämeri ja herra Bublen svengaavan siirappinen joululevy.

****

Tortillalasagne

tilkka öljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
1 prk mustapapuja
n. 3 rkl sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
1 tl suolaa
mustapippuria
1-2 rkl punaviinietikkaa
4 (-6) tortillalettusta (isompia)
juustoraastetta 

Laita uuni lämpiämään 180-200 asteeseen. Kuori ja sipellä sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuulota sipuleita heti. Lisää jauheliha ja hakkaa se murusiksi sitä paistaessasi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimurska ja valutetut mustapavut. Pieni joukkoon myös sulatejuustoa, sekoita ja anna hautua sen aikaa, että sulatejuusto sulaa. Täydennä makua tilkalla viinietikkaa. Maista ja säädä tarvittaessa.

Laita (pyöreän) vuoan pohjalle kastiketta, raasta päälle hieman juustoa (meillä oli kaapissa vain parmesania, joten sillä mentiin). Lätkäise lettu päälle ja toista jokunen kerros. Laita päällimmäiseksi kastiketta ja juustoraastetta. Paista uunissa noin 15 minuuuttia. Periaatteessahan ruoka on kypsää jo uuniin mennessä eli kyse on lähinnä juuston sulattamisesta ja lettujen lämmittämisestä.

****

Hämmästyttävästi tortillaletuista tuli kastikkeen välissä rakenteeltaan suorastaan kiehtovia, tulkitkoon kukin sanan tavallaan. Tärkeää on, että kastikkeesta tekee omalle suulle superhyvää, sillä eihän tässä ruoassa muuten ole mitään järkeä.

Idean ruokaan vohkimme Valion mainoksesta, mutta rakensimme ruoan kaapin tarjonnan mukaan. Valion version ruoasta löydät täältä.


10 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Aprikoosihilloke (ja etikkailtamat)
Next Post: Siideriä melkein koko vuodeksi »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    4.2.2013 at 20:33

    Huippua! Kiitos, Emma, kun palasit kommentoimaan. Ihan parasta!

    Reply
  2. Emma says

    4.2.2013 at 20:09

    Nam! Tämä maanantai sai piristystä tällä ruoalla ja tulipahan aikamoiset kehut poikaystävältä. Että tattista vaan reseptistä!

    Reply
  3. Hannele says

    13.11.2012 at 16:04

    Hip! Hienoa, että kaappasit idean täältä, sehän on suorastaan suositeltavaa:) Mitä kaapista löytyy, on juuri hyvä tapa tehdä ruokaa. Oisko teidän ruoka ollu niinku lachot?

    Reply
  4. Eugenia says

    12.11.2012 at 20:40

    Hip! Meillä syötiin eilen tällaista ja maistui koko perheelle, eli minulle ja miehelle 🙂 Tosin jauhelihakastikkeeseen heittelin kaiken mitä kaapista löytyi keitetyistä linsseistä munakoisonpuolikkaan kautta salsapurkin jämiin. Ja koska tortillalättyjä oli vaan kaksi, laitoin pintakerrostumaan lievästi murskattuja tortillasipsejä ja niiden päälle vielä vähän jauhelihaa ja juustoraastetta. Vähän niin kuin uuninachot ja lasagne samassa. Tuli tosi taiteellisia ja hienoja annoksia siitä leikkaamalla… Kiitos paljon ruokaideasta!!!

    Reply
  5. Hannele says

    6.11.2012 at 20:38

    Kakkuvuoka on hyvä. Tai taloustavaraosasto.

    Jee, vertaistukea:)

    Reply
  6. Tusla says

    6.11.2012 at 20:33

    Mutta mitä tehdään, jos taloudessa ei ole pyöreää vuokaa, ei niin yhden ainutta? Apua!

    Ai niin, onhan mulla kakkuvuoka. Ehkä sitten se. Kuulostaa hyvältä pelastussetiltä, jopa se joululevy. 😉

    Reply
  7. Hannele says

    6.11.2012 at 20:24

    Hi-hi-hii!
    Facebookissa mulla tuntuu olevan vertaistukihenkilöitä jouluhuumaan.

    Reply
  8. Hannele says

    6.11.2012 at 20:22

    Mokomat meksikaanit ovat keksineet niin monta nimeä periaatteessa samalle ruoalle, että ou boi, niissähän sekoaa! Tuossa arjen tuuperruksessa varastin idean lisäksi nimenkin valiolta.

    Reply
  9. Jonna says

    6.11.2012 at 20:12

    Kaikki muu kuulostaa hyvältä arjelta – jopa se kurainen koira – mutta Bublen joululevy ja vielä marraskuun alussa. Hannele…

    Reply
  10. Riikka says

    6.11.2012 at 20:10

    Meksikolainen nimitys tälle ruoalle olisi enchiladas, tosin silloin tortillat olisivat rullilla. 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.