|

Pikaruoka III: Mustapapu-avokadosalaatti

Rentouttavan loman jälkeen arki on taas astunut areenalle. Ensimmäisenä lomanjälkeisenä kotityöpäivänä eniten otsaryppyjä aiheutti lounas töiden soljuessa sopivalla vauhdilla – miten onnekas olenkaan mielekkäästä ja inspiroivasta työstä!

Mustapapu-avokadosalaatti toi päivään lisää puhtia. Kun ainekset sekoitetaan illalla, kutsutaan seosta salsaksi ja viereiseen kulhoon katetaan maissilastuja.

****

Mustapapu-avokadosalaatti tai -salsa

1 prk mustapapuja (esim. 285/170g)
1 avokado
tuoretta korianteria tai persiljaa
muutama kirsikkatomaatti
sitruunan tai limen mehua
suolaa

Valuta, huuhtele ja valuta mustapavut. Kuori ja kuutioi avokado ja pilko tomaatit. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Säädä suola ja happo kohdilleen.

ps. valkosipuli sopii sekaan hyvin

****

Muita viidessä minuutissa valmistuvia ruokia ovat esimerkiksi nämä: