• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Liharuoat

Pinaattia ja kanaa intialaisittain

Intialaistyyppisessä ruoassa parasta on tuoksu. Ja kun samalle viivalle asettuu myös maku, on palaset melko lailla kohdillaan.

Pinaatti sopii voimakkaisiin mausteisiin huikean hyvin. Tänä vuonna oman pihan pinaattikasvustot ovat halunneet kasvaa pienesti ja sievästi. Lehtiä on kyllä tullut paljon, mutta ne ovat pikkuruisia, noin neljänneksen tavallisesta lamopinaatinlehden koosta. Tai näin on siis siellä missä pinaatin piti kasvaa. Toisessa paikassa, jossa pinaatti kasvoi kaksi kautta sitten, lehdet ovat valtavia ja kasvusto haluaa vallata papuparat. Ihan hyvä niin, sillä yhtään papua emme tänä(kään) vuonna saaneet. Kasvukauden lämpösumma ei kertakaikkiaan riittänyt ei minulle eikä pavuille.

****

Pinaattia ja kanaa intialaisittain

tilkkanen öljyä+tilkkanen öljyä
1 rkl korianterinsiemeniä
1 tl jeeran eli juustokuminan siemeniä (tai jauhettua)
1/2 -1 tl chiliä tuoreena, tahnana tai kuivattuna
1 tl garam masalaa
1 tl suolaa
1 rkl raastettua valkosipulia
1 rkl raastettua inkivääriä
2 sipulia
reilusti tuoretta pinaattia (meillä noin 400g)
3-4 kypsää tomaattia
2 broilerin rintafilettä
(loraus kermaa)

Laita mortteliin korianterin ja juustokuminan siemenet, chili, garam masala ja suola. Työstä mausteet seokseksi. Raasta kuoritut valkosipulit (noin 3 kynttä) sekä inkivääri. Kuori ja silppua sipulit. Huuhdo pinaatit huolella (jos käytät pakastepinaattia, sulata se), valuta ja hienonna. Pilko myös tomaatit kuutioksi.

Kuumenna pannulla öljyä. Pieni rintafileet saksilla suoraan kuumalle pannulle, kypsennä ja ota lihat pannulta odottelemaan. Lisää pannulle toinen tilkka öljyä ja kumoa öljyn sekaan tekemäsi mausteseos sekä valkosipuli- ja inkiväärisilppu. Sekoittele ja nauti tuoksusta, se huumaa. Lisää silputtu sipuli ja kuullota sekoittaen muutama minuutti. Laita pannulle myös silputtu pinaatti ja kuutioidut tomaatit sekä halutessasi kerma. Lisää myös jo paistamasi broilerinpalaset. Sekoita ja anna hautua 5-10 minuuttia. 

Riisi tai naanleipä sopivat ruoan kanssa mitä parhaiten.

 ****

Mallia mausteisiin olen hakenut Marin juusto-pinaattiresepetistä, joka on alkujaan Marianne Kiskolan Kasvisruokia Aasiasta -opuksesta. Kasvisversion ruoasta saakin helposti jättämällä lihan pois tai korvaamalla sen vaikka tofulla.


22 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Pikaruoka II: kikhernesalaatti
Next Post: Pellosta pöytään »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    8.10.2012 at 20:00

    Oi duhadedä! Tällä lähtee!

    Reply
  2. Unknown says

    8.10.2012 at 10:40

    Näin nuhaiseen nenään ohje kuulostaa taivaallisen mausteiselta ja täydelliseltä flunssa ruoalta :D.

    Reply
  3. Hannele says

    5.10.2012 at 22:34

    Oho, oho! Haaste on otettu vastaan, mutta sitä vaan, että miten kilometrien mittaisesta listasta valitaan kasikko?

    Reply
  4. Hannele says

    5.10.2012 at 22:33

    Kiitos, annemi!

    Reply
  5. Hannele says

    5.10.2012 at 22:32

    Pinaatti on ihkua, kokeile ihmeessä!

    Reply
  6. Hannele says

    5.10.2012 at 22:31

    Ehkä vuoden kovimmat kehut? 🙂
    Yhden kerran olen onnistunut tekemään erinomaista naan-leipää. Ja onko resepti tallessa? Noup.

    Teehän syväanalyysi Jamien karreihin ja kerro meille parhaat palat!

    Reply
  7. Marja says

    5.10.2012 at 20:59

    Piti vielä tulla sanomaan, että haaste odottaa ottajaa 🙂
    soppaajasilmukoita.blogspot.fi/2012/10/ta-daa-mun-to-do.html

    Reply
  8. annemi says

    5.10.2012 at 20:35

    Nam, tosi kivan kuuloinen resepti ja herkullinen kuva 🙂 meillä tykätään syödä intialaista ruokaa, mutta vähän on hakusessa vielä tuo itse tehty versio, laitanpa siis tämän reseptin muistiin seuraavaa kertaa varten.

    Reply
  9. Riitta says

    5.10.2012 at 06:59

    Hyvän kuuloinen resepti, pinaattia täytyy kokeilla.

    Reply
  10. Jonna says

    4.10.2012 at 20:08

    Aikamoiset kehut herra Kokilta. Tätä ei siis voi jättää kokeilematta. Naan-leivän takia joutuu kuitenkin ehkä vastakin vaivautumaan ravintolaan saakka.

    Uusimassa Jamie magazinessa oli muuten sivuttain curryjä. Nappasin pikaisesti kainaloon, vielä en ole ehtinyt perehtyä, ovatko kokeilemisen arvoisia.

    Reply
  11. Hannele says

    4.10.2012 at 18:05

    Suosittelen virittämään pinaattia pataan. Herra Kokki totesi, että "ei tartte enää intialaistakaan hakea!"
    No-jaa.

    Reply
  12. Päivi / Kokkeillaan says

    4.10.2012 at 17:42

    Oulun Garam masala tarjoilee niin hyvää intialaista, että on tosiaan korkeanlainen kynnys tehdä intialaista itte. Kun ei kuitenkaan tuu niin hyvää… Omissa viritelmissäni en olekaan pinaattia käyttänyt. Pitää panna korvan taa (heh, tai sinne pataan) seuraavaa kertaa varten.

    Reply
  13. Hannele says

    4.10.2012 at 16:27

    Kiitos, Nanna! Kieltämättä tämäntyyppinen ruoka näyttää helposti kuvissa vähän koiranoksennukselta:)

    Reply
  14. Hannele says

    4.10.2012 at 16:25

    Olit, Marja, mielessä tätä kokatessa, kun jostain mieleen välähti ajatus, että tämähän on helppo tehdä maidottomana:)

    Reply
  15. Hannele says

    4.10.2012 at 16:24

    Niin totta, jokihaka!

    Reply
  16. Hannele says

    4.10.2012 at 16:23

    Totta puhuen kynnyt tehdä indialaista on ollut täälläkin korkea (nepalilaista en ole edes kokeillut). Mutta tämä toimii!

    Reply
  17. Hannele says

    4.10.2012 at 16:22

    Pinaattipizza – uuh ja nam! Pinaattimelkeinmikävaan ansaitsee kyllä samanlaiset kehusanat.

    Reply
  18. Nanna says

    4.10.2012 at 12:58

    Mä rakastan intialaista. Mutta kuvattavana se on kyllä haastavaa. Sä oot onnistunu siinäkin erinomaisesti!

    Reply
  19. Marja says

    4.10.2012 at 10:36

    Tämä meni to do -listalle 🙂

    Reply
  20. Jokihaka Kokkaa says

    4.10.2012 at 08:16

    Nam! Intialainen ruoka maistuu aina!

    Reply
  21. Riikka says

    4.10.2012 at 08:02

    Ihanat tuoksut melkein leijailevat tänne asti… Mulla on jostain syystä pieni kynnys tehdä intialaisia tai nepalilaisia ruokia, niinä kertoina kun olen tehnyt, niin ne ovat olleet aina vähän laimeita. Mutta tätä voisi kyllä kokeilla!

    Reply
  22. Heidi says

    4.10.2012 at 07:31

    Tätä pitää kokeilla joskus, intialaiset ruuat on niin ihania! Tosin juuri nyt olisi pinaattia jääkaapissa, mutta ajattelin tehdä siitä pizzaa huomenna 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.