• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Aamupala & brunssi Pannukakut, vohvelit & letut

Pinaattiblinit & avokado-tuorejuustotahna

Kaupallisessa yhteistyössä Crème Bonjour

Blinit ovat herkkuruokaa, jotka kuuluvat ydintalveen samalla tavalla kuin laskiaispulla – jotkut lisäävät listalle myös kansallisrunoilijan tortun tai madekeiton, mutta minä skippaan ne molemmat.

Rakastan perinteisiä blinejä, mutta nyt halusin taikinaan jotain uutta jujua. Lainasin blineihin väriä toisista suosikeistani, pinaattiletuista, eikä pienet blinit ole olleet ehkä koskaan näin herkullisia. Lisää vihreää lusikoin pikkublinien päälle suorastaan keväisen värisen avokado-tuorejuustotahnan muodossa. Ehkä vihreä villitys on nurkan takana kurkkivan kevään kaipuuta.

Valo on lisääntynyt valtavasti, ja sen sävy on muuttunut heleäksi. Talven tummansininen sävy tavataan seuraavan kerran ensi syksynä. Aavistuksen kevättä aistin jo viime viikolla Helsingissä sekä tuoksuissa että tunnelmassa. Nauroin ääneen vettä tippuville räystäille ja lauluaan talven jälkeen aloitteleville linnuille. Pian upotan kädet multaan ja kylvän ensimmäiset siemenet, kevään pienet mutta takuuvarmat ensimerkit. Meillä muita merkkejä ei vielä näy.

 

Avokado-juustotahnassa on raikas hentoinen potku, sillä käytin siihen Wasabi Twist -tuorejuustoa, joka on saapunut kauppoihin ihan vastikään. En sekoittanut täytteitä tahnaan valmiiksi, jotta jokainen saa kruunata blininsä haluamallaan tavalla. Minuutissa valmiin tahnan seuraksi sopivat tillillä ja sitruunamehulla terästetyt katkaravut, kylmäsavuporosiivu tai vaikka lohi. Blinien lisäksi avokado-tuorejuustotahna sopii myös leivän päälle tai esimerkiksi sushisalaattiin tai vietnamilaisen kevätrullasalaatin kastikkeeksi.

Kurkkaapa muuten myös muita Creme bonjourille tekemiäni reseptejä:

  • Suolainen juustokakku tapaksilla
  • Juustokakkudippi & sitruunakeksit
  • Trooppinen jäätelökakku

Pinaattiblinit ja avokado-juustotahna

Helpot pinaattiblinit maistuvat upeille avokado-juustotahnan kanssa.
Esivalmistelu20 mins
Kypsennys30 mins
Annokset: 6 (noin 30 pientä bliniä)

Raaka-aineet

blinit

  • 3 dl maitoa
  • 1 dl paksua kreikkalaista jogurttia
  • 10 g hiivaa
  • 150 g pinaattia (pakaste)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl tattarijauhoja
  • 1 kananmuna
  • noin 1 tl suolaa
  • voita paistamiseen

avokado-juustotahna

  • 1 kypsä avokado
  • 100 g Wasabi Twist -tuorejuustoa (Creme bonjour) TAI maustamatonta tuorejuustoa + hieman wasabia
  • noin 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa

lisäksi

  • katkarapuja & tilliä (+ sitruunamehua)
  • kylmäsavuporoa
  • kylmäsavulohta
  • merilevämätiä

Tee näin

  • Sulata pinaatti ja valuta siitä valtaosa nesteestä pois.
  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita jogurtti ja hiiva maidon sekaan.
  • Lisää jauhot, sekoita taikina tasaiseksi ja anna seistä huoneenlämmössä 1–2 tuntia.
  • Lisää taikinaan kananmuna ja suola, vatkaa tasaiseksi.
  • Taikinan tekeytyessä valmista avokado-tuorejuustotahna soseuttamalla kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittimella. Laita odottamaan jääkaappiin.
  • Sulata katkaravut ja purista niistä vesi pois.
  • Sekoita rapuihin hienoksi hakattua tilliä maun mukaan sekä halutessasi hieman sitruunamehua.
  • Laita tarjolle myös kylmäsavuporoleikkelettä ja/tai siivutettua kylmäsavulohta. Myös merilevämäti sopii blineihin loistavasti. Nosta myös avokado-tuorejuustotahna pöytään.
  • Paista blinit voissa (tai kirkastetussa voissa) lettupannulla. Tarjoa blinit vastapaistettuina.

 

Pinaattiblinit ja avokado-juustotahna

kuudelle

blinit (noin 30 pientä bliniä)

3 dl maitoa

1 dl paksua kreikkalaista jogurttia

10 g hiivaa

150 g pinaattia (pakaste)

1 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl tattarijauhoja

1 kananmuna

noin 1 tl suolaa

voita paistamiseen

avokado-juustotahna

1 kypsä avokado

100 g Wasabi Twist -tuorejuustoa (Crème Bonjour)

noin 1 rkl sitruunamehua

(ripaus suolaa)

lisäksi esimerkiksi

katkarapuja & tilliä (+ sitruunamehua)

kylmäsavuporoa

kylmäsavulohta

merilevämätiä

Sulata pinaatti ja valuta siitä valtaosa nesteestä pois. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita jogurtti ja hiiva maidon sekaan. Lisää jauhot, sekoita taikina tasaiseksi ja anna seistä huoneenlämmössä 1–2 tuntia. Lisää taikinaan kananmuna ja suola, vatkaa tasaiseksi.

Taikinan tekeytyessä valmista avokado-tuorejuustotahna soseuttamalla kaikki ainekset sekaisein sauvasekoittimella. Laitan odottamaan jääkaappiin.

Sulata katkaravut ja purista niistä vesi pois. Sekoita rapuihin hienoksi hakattua tilliä maun mukaan sekä halutessasi hieman sitruunamehua. 

Laita tarjolle myös kylmäsavuporoleikkelettä ja/tai siivutettua kylmäsavulohta. Myös merilevämäti sopii blineihin loistavasti. Nosta myös avokado-tuorejuustotahna pöytään.

Paista blinit voissa (tai kirkastetussa voissa) lettupannulla. Tarjoa blinit vastapaistettuina.

_____

Tämä postaus on osa Suomen Blogimedian jaCrème Bonjourin yhteistyökampanjaa. Minä, Suolaa ja hunajaa -blogin Jonna ja Jotain maukasta -blogin Mari kehitämme uutuusmauista reseptejä pitkin vuotta – seuraavat maut pidän vielä visusti salassa. Nyt lanseeratuista mauista voit lukea lisää kampanjasivustolta. Tutustu myös Marin voileipäkakkuun.


6 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Kun koti muuttui ravintolaksi
Next Post: Vaniljainen hedelmäsalaatti »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    14.2.2016 at 13:10

    Ihan mahtavaa, Erja!
    Kiitos, kun kommentoit. Ja ihanaa, että tykkäsit! Jeeee 🙂

    Reply
  2. Unknown says

    12.2.2016 at 19:52

    Nyt oli pakko nousta ensimmäisen annoksen jälkeen pöydästä ja tykätä tästä! Pääkokki (lue taikinan tekijä) rakastaa pinaattia ja paistajakin pitää siitä melkein yhtä paljon! Pinaatti innoittikin näin blinisesongilla kokeilemaan tätä reseptiä. Huikea yhdistelmä pinaattiblinejä, kylmäsavulohta ja WASBIAVOGADO-tahnaa lisukkeena hyvää kuivaa hapokasta kuohuviiniä! Kyllä tykkään! Menee ehdottomasti pysyvästi omaan reseptikirjaan! Kiitos ihanasta reseptistä Hannele!

    Reply
  3. Hannele says

    10.2.2016 at 19:42

    Kiitos, Anni!
    Kombo toimi kyllä mainiosti.

    Reply
  4. Annis says

    10.2.2016 at 10:17

    Kerrassaan ihastuttavaa 🙂 Juuri viikonloppuna mietittiin mieheni kanssa, että mihin tuota wasabi tuorejuustoa laittaisi! No tähän! Kiitos!

    Reply
  5. Hannele says

    8.2.2016 at 20:50

    Sillä tavalla minäkin olen joskus tehnyt. Tämä on uutuusmaku, tullut kauppoihin tämän vuoden puolella. Napakka ja hyvä wasabin maku.

    Reply
  6. Nanna says

    8.2.2016 at 15:30

    Wasabituorejuusto on aivan ihanaa. Just tein sitä viime viikolla perinteisellä wasabia lisätätään tuorejuustoon-menetelmällä, kun en tiennyt, että valmistakin löytyy.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.