| | |

Piparipuffet-jäätelö

JOULUKALENTERIN 16. LUUKKU 

Puffet on jäätelö, jolla on aina aivan erityinen paikka muistojeni sopukoissa. Liki kaksikymmentäviisi vuotta sitten tein muutamana kesänä töitä jäätelökioskilla ja puffet, aina vaniljaisena, oli usein aamupalani. Älkää kertoko kenellekään. Älkää varsinkaan äidilleni. Marttojen torikahvilasta sain vilkuttamalla maitokahvia aamiaista täydentämään. Villi elämä. Täydellinen aamiainen.

Nyt tein puffeteista jouluisia. Tai oikeasti niissä ei juurikaan ollut puuhaa, sillä tein keksit valmiista piparkakkutaikinasta ja lusikoin väliin Jymyn vaniljaa ja Kolmen kaverin mustikka-kardemummaa. Naurettavan helppoa!

Piparit saivat eloa pintaansa keksileimalla. Väliin laitettava jäätelö valikoitui tarkalla seulalla: näitä kahta jäätelöä sattui olemaan pakastimessa. Seuraavalla kerralla aion kokeilla piparpuffetin väliin puolukkajäätelöä.

Resepti

Piparipuffet-jäätelö

piparkakkutaikinaa

jäätelöä

Kuumenna uuni 180-200 -asteeseen. Kaulitse piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja tee taikinasta pipareita pyöreällä muotilla (esim. juomalasilla). Paista piparkakut 180-200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Paina halutessasi kuumaan piparkakkuun kuvioita esimerkiksi keksileimasimella. Jäähdytä piparkakut.

Lusikoi jäätelöä kahden piparkakun väliin. Tasoita hieman ja paina pipareita varovasti vastakkain. Syö heti tai säilytä pakastimessa ilmatiiviisti.

_____