| |

Pulled pork burger kastike – salaisuutena savustetut tomaatit

Nyhtöpossuburgerin eli pulled pork -burgerin kruunaa kastike. Tämä kastike on täydellistä!

Joka vuosi syyskuisena viikonloppuna kokoonnumme serkusten kesken syömään, nauramaan, päivittämään kuulumisia ja jatkamaan jo lapsuudessa alkanutta kisuamista Suomen parhaasta kiekkojoukkueesta.

Viime viikonloppuna kokoonnuimme siskoni perheen kotiin Kuopioon. Pääruoaksi laitoimme pulled pork burgereita, joihin jokainen sai valita täytteensä itse. Simppelisti suolalla ja pippurilla maustetun nyhtöpossun lisäksi superherkullisten sämpylöiden väliin laitettavaksi tarjolla oli coleslaw, maustekurkut, tomaattiviipaleita ja karamellisoitua sipulia.

Burgerkastikkeita oli kahdenlaista: menestys-burgereista tuttua, majoneesipohjaista kastiketta sekä kastiketta, jonka sielun muodostivat savustetut tomaatit. Savuinen aromi oli pehmeä ja täydensi loistavasti kastikkeen täyteläistä makumaailmaa. Kastike on yksi parhaista, jonka olen koskaan onnistunut loihtimaan. Makeuden ja mausteiden sekä savun ja syvyyden yhdistelmä oli erinomainen.

Kokeile myös näitä savustus-ruokia:

Pulled pork burger -kastike – salaisuutena savustetut tomaatit

Makensuolainen BBQ-kastike sopii nyhtöpossun lisäksi myös grilliruoille
Annokset: 8

Välineet

  • sauvasekoitin tai blenderi

Raaka-aineet

  • 3 dl coca colaa
  • 1/2 kg kypsiä tomaatteja (4-6 kpl)
  • 1 pieni sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • tuoretta chiliä tai hieman esim. Sriracha-kastiketta
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 1/2 dl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • hieman mustapippuria

Tee näin

  • Kalttaa tomaatit ja savusta niitä 15–20 minuuttia. Jos sinulla ei ole savustinta, voit lisätä kastikkeeseen hieman nestemäistä savuaromia.
  • Mittaa kattilaan kaikki ainekset ja keittele hiljalleen puolisen tuntia välillä sekoitellen.
  • Surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja jatka keittelyä toiset puoli tuntia. Kastikkeen maku tiivistyy ja paranee kasaankeittyessään.
  • Maista ja säädä makua tarvittaessa.