• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Leivonta Piirakat

Puolukka-kinuskileivokset

Puolukka-kinuskileivokset ovat syksyinen, jopa jouluinen, versio keväällä tekemistäni vadelma-kinustkileivoksista. Puolukan kirpeys ja makean kinuskin liitto on suussasulava ja klassinen makupari. Ja kun keksimäisen rapea pohja on vain hennosti makea, on yhdellä haukkauksella tuleva makumaailma juuri suuhunsopiva.

Leivoskuppien pohjalle keitin kinuskin nyt kermasta ja sokereista. Keväällä käytin kondesoidusta maidosta keitettyä kinuskia ja itse asiassa kondensoitu maito oli mielessä nytkin, mutta auki olleiden pikkukauppojen valikoimissa oli vain “pahvipurkeissa olevaa maitoa”, kuten yksi myyjä asian ilmaisi. 

****

Vadelma-kinuskileivokset

12 leivosta

pohjat

135g vehnäjauhoja

25g hienoa ruokosokeria (tai tomusokeria)

50g kylmää voita

1 kananmuna

täyte

2 dl kuohu- tai vispikermaa

1 dl valkoista sokeria

1 dl ruokosokeria 

nökäre voita

1 dl kuohu- tai vispikermaa

puolukoita

Sekoita kuivat aineet ja nypi voi joukkoon kunnes seos on murumaista. Riko kupissa/kulhossa kananmunan rakenne ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa kelmuun käärittynä.

Paloittele taikina 12 osaan. Pyöritä osaset palloiksi ja kaulitse ohuiksi ympyröiksi. Painele taikinalevyt voideltuihin muffinssipellin kolosiin. Paista noin 175-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Keitä kinuski. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kerma ja sokerit. Anna poreilla hiljalleen vähän väliä sekoittaen puolisen tuntia eli kunnes kinuski alkaa olla hieman sakeaa. Ota kattila pois levyltä ja lisää voi. Sekoita.

Laita lusikallinen kinuskia jokaiseen pohjaan ja laita jääkaappiin jäähtymään/jähmettymään (voivat olla jääkaapissa yönkin yli hyvin peitettyinä). HUOM! Kun kinuski on rasvaista, saattaa se imaista voimakkaita tuoksuja jääkaapista. Peitä leivospohjat huolella tai deletoi hajuhaitat.

Annostele leivoskippoihin (jäisiä tai tuoreita) puolukoita. Yksi kerros puolukoita kinuskin päälle on sopiva määrä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta halutessasi pienellä määrällä sokeria. Lusikoi kermaa puolukoiden päälle ja koristele vielä marjoilla.

****


9 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Siideriä melkein koko vuodeksi
Next Post: Rapeaa possua karamellikastikkeessa »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    19.11.2012 at 15:28

    Moi Toscapulla, kiva kun kommentoit!
    Pohjat voi helposti pakastaa, joten sillä tavalla ne ainakin säilyvät. Ilmatiiviissä rasiassakin niitä voi säilyttää niinkun itsetehtyjä keksejä muutamia päiviä nyt ainakin, ehkä viikon verrankin.

    Reply
  2. Toscapulla says

    19.11.2012 at 13:49

    Onpa herkullisen näköisiä ja kuuloisia. Kuinkahan kauan etukäteen nuo pohjat voisi tehdä ennen täyttämistä? Funtsin niiden tekemistä juhliin ja leipomisten ajoituksia.

    Reply
  3. Hannele says

    12.11.2012 at 12:00

    Vatut toimii loistavasti ja karpalot aivan satavarmasti (olisin tehnytkin nämä karpaloista, mutta niitä taas ei meillä ollut).

    Reply
  4. Ulla says

    12.11.2012 at 10:39

    Oi, miten sieviä! Näitä on pakko tehdä. Puolukoita tosin ei ole, mutta vadelmia kylläkin. Ja karpaloita – toimiskohan ne?

    Reply
  5. Tusla says

    11.11.2012 at 21:15

    Puolukka on niin POP! Ja kinuskin kanssa taivaallista.
    Kaunis on kuvakin!

    Reply
  6. Hannele says

    11.11.2012 at 20:09

    Kolme haukkua per leivos. Nopeeta toimintaa!

    Reply
  7. Hannele says

    11.11.2012 at 20:08

    Superkiitos, Jonna! Puolukan ja kinuskin yhdistelmä on pettämätön.

    Reply
  8. Päivi / Kokkeillaan says

    11.11.2012 at 16:08

    Nämä taisivat kadota lautaselta pikavauhtia. Upeita!

    Reply
  9. Jonna says

    11.11.2012 at 15:30

    Superkuva, Hannele. Välittömästi herahti vesi kielelle.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.