Rapuisa avocadosalsa

Rapuisa avocadosalsa on kaukana suomalaisesta kausiruoasta. Omatunto kolkuttaisi kovempaa, jos tämä tuoreen leivän kanssa syöty pikkuruoka ei olisi ollut niin hyvää. Kausiruoan sijaan söimme siis mielihyväruokaa. Se nautinto suotakoon välillä meille kaikille.

Idean salsaan nappasin Ree Drummondin reseptistä mutta sovelsin sekä määrissä että aineissa. Kesällä, kun (toivottavasti) portin tältä puolen saa tuoreita yrttejä ja chiliä, lisään niitä joukkoon reilulla kädellä.

Satokautta saa vielä tovin odotella, sillä poteissa ei näy vielä yhtään mitään. Onneksi iloa toi taas postipoika, joka kantoi laatikkoon Hyötykasviyhdistykseltä tilaamani siemenet. Syksyllä meillä saatetaan syödä mustajuurta ja myskikurpitsaa. Painotan sanaa saatetaan, sillä tämän viherturaajan tarhauksista ei koskaan tiedä. Soppakellarin Tuslan kanssa olemme sentään sopineet, että ensi kesästä tulee kirvaton kesä. Pikkulinnut saavat minun puolesta syödä kaikki muutkin tuholaiset.

****

Katkarapu-avocadosalsa

1 kypsä avocado
n. 200g katkarapuja
2-3 tomaattia
½-1 (puna)sipulia
1 valkosipulinkynsi
yhden limen mehu (tai sitruunamehua)
suolaa
pippuria

Sulata katkaravut, leikkaa pienimmiksi paloiksi. Pilko pieniksi kuutioiksi kuorittu avocado ja tomaatit. Hienonna (puna)sipuli ja valkosipulinkynsi pienen pieneksi silpuksi. Sekoita nopeasti ja mausta limen mehulla, suolalla ja pippurilla. Maista ja säädä hapon (eli mehun) ja suolan määrää tarvittaessa. Anna maustua hetken ja nauti siltään, lisäkkeenä tai vaikka leivän kanssa.

****

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.