Riccardo – italialaista jätskiä Ruotsin maaseudulla

Muistatteko vielä, kun kerroin kesäisen Lantliv mat&vin -lehden silmät ja sormet vanginneista resepteistä. Ihan pikkusen huijasin, sillä vasen nimetön ei ollutkaan reseptin kohdalla. Sivulla komeili reseptin sijaan italialainen mies, joka kertoi tekevänsä italialaista jäätelöä keskellä idyllistä ruotsalaista maaseutua.

Pyysin kauniisti karavaanin kuljettajalta, että josko ihan pikaisesti vaan kiertäisimmeRiccardon kautta matkalla Kööpenhaminasta Göteborgiin. Pitäähän sitä ihmisten välillä jätskiä syödä. Ja sanoisin, että Riccardon jätskiä voisin syödä vaikka joka päivä!

Riccardo Boggian on italialaisen jäätelösuvun poika, joka on oppinut tarvittavat tiedot ja taidot isovanhemmiltaan, tehnyt jätskiä omalla koneellaan pikkupojasta asti ja ostanut kymmenmunta vuotta sitten Möllegårdin tilan perustaakseen oman jäätelötehtaan. Maidon ja kerman Riccardo ostaa lähitilalta ja jätskimaut vaihtelevat sesongin mukaan.

Riccardon jätskiä myytiin pienestä puodista joko paikanpäällä syötäväksi tai kotiinvietäväksi. Takapihalla oli viehättävä puutarha, jossa oli pöytäryhmät herkuttelijoita varten. Sisätiloissa syöntimahdollisuutta ei ollut – ehkä Riccardo on ajatellut tuoda jäätelön lisäksi italialaisen auringon ja lämmön Halmstadin liepeille (projekti oli kyllä vielä kesällä vähän kesken).

Jätskimaailman löytää suuntaamalla Halmstadista kohti Tylösandia. Nya Tylösandsvägeniltä käännytään oikealle Karlstorpin leirintäalueen kohdalta. Kun uskaltaa ajaa riittävän pitkälle pellolla mutkittelevalla tiellä ja luottaa pieniin ”italialaista jäätelöä” -kyltteihin, löytää Möllegårdin helposti. Riccardon nettisivuilla on kartan lisäksi myös aukioloajat sekä tarinaa jäätelön lumosta. Maaseutukierroksen jälkeen opin myös sen, että jäätelöä saa myös Halmstadin keskustasta. Mutta ei kerrota sitä karavaanin kuljettajalle, shhhh.

4 Comments

  1. Ihan samaa ajattelin. Kai nyt yksi jälkeläinen voisi ihan hyvin täältäkin jonkun torpan ostaa.

  2. Olisikohan sillä suvulla joku poika tai tyttö, joka voisi perustaa oman puodin tänne lahden toiselle puolelle…

  3. Äh, ei näkyny italiaanoa. Ehkä hän oli hakemassa sitä aurinkoa, kun ei näky noilla(kaan) main.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.