Sametinpehmeä suklaakakku
”Tiedätkö, miksi rakastan kokkaamista? Päivällä mikään ei ole varmaa, mutta jos lisään suklaaseen keltuaisia, sokeria ja maitoa, tiedän, että siitä tulee paksua. Se lohduttaa.”
-Julie elokuvassa Julie & Julia-
Resepti
Sametinpehmeä suklaakakku
pohja
- 150g grahamkeksejä (tai digestiivejä)
- 100-125g voita
- (2 rkl ruokosokeria, jos käytät makeuttamattomia keksejä)
täyte
- 3 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 3 rkl maissitärkkelystä
- 1/4 tl meri- tai vuorisuolaa
- 4 1/2 dl täysmaitoa
- 250g suklaata*
lisäksi
- vispikermaa
- hieman sokeria
- suklaasta vuoltuja lastuja
- Hienonna pohjan keksit tehosekoittimessa.
- Lisää keksimuruun sulatettu voi. Sekoita ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (tai piirakkavuokaan).
- Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin vähintään tunniksi. HUOM! Kuvassa oleva kakku on tehty noin 18 senttiseen vuokaa, mutta sekä keksimurua että täytettä jäi yli.
- Erottele keltuaiset valkuaisista (säilytä valkuaiset ja tee niistä vaikka pavlovapohja). Vatkaa keltuaisia kevyesti, kunnes seos muuttuu vaaleankeltaiseksi. Jätä odottamaan.
- Mittaa toiseen kulhoon valmiiksi sokeri, suola ja maissitärkkelys, sekoita.
- Laita kattikaa maito ja paloiteltu suklaa. Kuumenna lempeällä lämmöllä ja sekoittele samalla. Suklaa sulaa maidon joukkoon.
- Kaada kattilaan vähitellen kuiva-aineseos samalla sekoittaen. Nosta hieman lämpöä, sekoita koko ajan. Sekoita, kunnes ohut liemi muuttuu paksummaksi, koostumukseltaan sulatettua suklaata muistuttavaksi kiisseliksi.
- Kaada kananmunankeltuaiset kiisseliin ohuena nauhana samalla sekoittaen. Sekoita edelleen, kunnes seoksesta tulee paksua ja sileää. Ota pohja jääkaapista ja kaada täyte pohjan päälle.
- Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään neljäksi tunniksi.
- Koristele kakku suklaalastuilla ja tarjoa pehmeän kermavaahdon kanssa. Vadelmat sopivat erinomaisesti raikastamaan kokonaisuutta.
* Käytin kahdenlaista suklaata: tummahkoa suklaata (50%, 200g) ja maitosuklaata (50g). Tällöin 1 dl sokeria riittää. Mikäli käytät tummempaa suklaata, voi sokerin määrää lisätä 1/2 dl:lla.