|

Sangria (koska kesä on ihan kohta)

Hola ja terveisiä Teneriffalta!
Facebookin puolella jo kerroinkin, että sain paikallisessa supermarketissa vartijan seuraamaan toimiani. Ensin luulin, että tumma, komea mies seuraa minua, koska minulla on vaaleat hiukset. Väärin. Plääh. Vartija seurasi minua, koska viivyin kaupassa liian kauan. Katse kertoi kaiken.

Tutkin hyllyjen välissä kaikkea mitä kotoa ei löydy ja mitä löytyy. Ideoin, ihastelin ja inhosin hetken Suomen kylmää talvea. Vartin verran viihdytin itseäni etsimällä hyllykön halvimman punaviinin. 99 senttiä pullollisesta kohtuullista viiniä ei ole kovin paljon; limpparikin maksoi litrahinnaltaan enemmän.

Halvasta viinistä, auringosta ja lomasta seonneena raahasin kaupasta tapas-aineiden lisäksi tarvikkeet sangriaan, hehkeään kesäjuomaan. Kyllä se kesä on kohta Suomessakin.

****

Sangria
1 litra valmista juomaa

n. 1/2 pulloa punaviiniä
n. 1 1/2 dl (tuorepuristettua) appelsiinimehua
n. 4 dl appelsiini- ja/tai sitruunalimpparia
(n. 2 rkl sokeria)

appelsiini- ja sitruunaviipaleita (ja muita hedelmiä maun mukaan)
(jääpaloja)

Purista appelsiinimehu (1-2 appelsiinia). Sekoita viini ja mehu sekä halutessasi pieni määrä sokeria. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa. Lisää hedelmäviipaleet (säästä osa koristeluun) ja jäähdytä jääkaapissa kylmäksi. Lisää kylmä limppari hetki ennen tarjoilua. Jääpalat tekevät juomasta hetkessä kylmää, mutta ne myös vetistävät sangrian helposti, joten käytä niitä vain tarvittaessa.

****

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

3 Comments

  1. Lintsi, olin kerran pikkujouluissa, joissa tarjottiin sangriaa. Hyvin toimi! Minusta vartijan kyttääminen oli lähinnä huvittavaa 😉 Ei sentään pois häätänynnä!

    Tusla, Asiaa!! Kohta toholla kasvimaa sulaksi, aurinkoilmalla kahvihuoneessa tarkennettu jo. Kesä!

  2. Kesän toivossa mä tein äsken jäätelöä. Pakkohan sen on sieltä kohta tulla, jos kerran täällä tehdään sangriaa ja meillä jädeä!

  3. Koskaa ei ole kyllä mielestäni liian talvista sangrialle:) On kyllä tylsää, jos kaupassa aletaan katsoa pahalla silmällä, jos viipyy pitkään. Ulkomaillahan juuri ruokakaupoissa ihmettely on yhtä parhaista ajankuluista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.