17 Comments

 1. Kiitos tuosta viinivinkistä, vaikuttaa juuri siltä, mihin minäkin pystyisin:) Juuri eilen ihailtiin viininlehtien alkavaa ruskaa, kauniita värejä tulossa. Eka terttu ei taida kyllä ehtiä rypäleiksi asti, sellaisia herneen kokoisia ja näköisiä päkylöitä on muutamia nipussa.

 2. Harmi, jos tekniikka tökkii, mutta huippua kun roikut ja ihailet 🙂

 3. Hannele, kyllähän mä täällä aina roikun, mutta joskus kommentointiyritykset kaatui tekniikkaturhautumiseen, kun jokin pyki. Että hei vaan, täällä teidän kasvatteluja ja ruokia ihaillaan!

 4. Campasimpukka, Unohdin vastata tuohon viinin talvetukseen. Se on helppoa: älä tee mitään!

  Ensimmäisenä vuonna taisin laittaa kaksi havua ristiin, sen koommin en ole tehnyt mitään. Leikkaan varret poikki marraskuussa, jos muistan, keväällä sitten viimeistään ennen kasvuun lähtöä.

 5. Mari, kiva kun kommentoit:) Munakoisot on tänä vuonna kieltämättä onnistuneet hyvin. En ymmärrä miksi, mitään en ole niille tehnyt. Sato ei ole kovin suuri, mutta on ne vähät ehkä maailman parhaita munakoisoja.

 6. Olen aika kade noista mielettömän kauniista munakoisoista. Meillä on yksi pieni valkoinen pallura, joka ei taatusti ehdi kypsäksi tämän syksyn puolella..

 7. Huomasin muuten, että meillä oli hauskasti hyvin saman tyyppiset kuvat tässä ja mun eilisessä postauksessa ekana. 🙂 Sattuipas vekkulisti!

 8. Kiitos, Jonna. Mutta hei haloo, vieläkin on kesä ja talvi on hullun kaukana.

  Sana pohjoinen on katsantokantakysymys: ihan pohjoiseen on tästä matkaa saman verran kun ihan etelään;) Sitä ei kyllä monesti itekään muista.

 9. Ihan mahtavia kuvia. Siellä te olette ihan pohjoisessa saaneet tuon kaiken aikaan ja samaan aikaan oma tomaattini näyttää häviävän talvelle 😉 Ja me ollaan sentään paljon etelämmässä.

 10. Kiitos, ihanat, kommenteista! Yhdyn jokaiseen vauhun, on tämä ihmeellistä puuhaa. Kateutta tunteville totean kuvien kertovan vain osan totuutta. Näkisittepä rikkaruohojen ja "tuokin täytyis tehdä" osaston määrän. Järkkyä. Ihme on, että satoa tulee edes osasta kasveista.

 11. Kerro, miten talvehditat nuo viinit! Meillä on nyt ekaa kesää kaksi tainta ja mietitään, mitä niille tekisi talveksi, että jäisivät eloon. Tomaatit alkavat täälläkin vihdoin vähän punertaa, on kyllä saanut pitkään odottaa. Kurkut lähtivät uuteen intoon, luulin jo että sato loppui.

 12. Sadonkorjuu on kateutta herättävää puuhaa… Mahtavalta näyttää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.