• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Joulu Joulukalenteri Juhlat Suupalat & naposteltavat

Savulohipatee ja mantelikräkkerit


Täällä on Hanna Hannan soppa -blogista. Valtasin vuosi sitten Kokkipottilan päiväksi graavilohiresepteineni ja tein sen taas! Tälläkin kertaa luvassa on kalaisa resepti Hannelen pyynnöstä, jaan kanssanne nimittäin superihanan savulohipateen ohjeen. Tällä välin Kokkipottilan emäntä hääräilee minun blogissani, jännää!

Mehän Hannelen kanssa aloitimme näiden blogiemme joulukalentereiden teon yhteistuumin jo syksyllä, kun Hannele lensi meille Loviisaan viettämään viikonlopun pituista joulukalenterileiriä. Tiedä sitten miten sen suunnitelman kanssa niin hassusti kävikin, että kirjoitan tätä vieraspostausta edellisenä iltana hiki hatussa. Vuoden 2018 joulukalentereita aletaan tekemään huhtikuussa, se on saletti se!

Savulohipatee ja mantelikräkkerit

Savulohipatee on ihanan juhlava tahna (tiedättehän, Hannele rakastaa tahnoja ja jos voisi syödä kalaa, niin rakastaisi myös tätä ihan varmasti!). Tein sitä viime vuonna jouluaatoksi lounassärpimiksi voileipäbuffettiin ja se keräsi suuren suosion. Nyt tarjoilen pateen MinimalistBaker -blogista bongaamieni gluteenittomien mantelikräkkereiden kanssa, nam! Myös meidän perheen taaperot tykästyivät näihin kekseihin ja ne katosivat kuin varkain pelliltä yhden illan aikana.

PS. Menkää nyt ihmeessä katsomaan myös Hannan sopan puolelle, että mitäs se Hannele on sinne keksinyt!

Savulohipatee ja mantelikräkkerit

Resepti

 

Savulohipatee

  • 150 g lohifilettä
  • suolaa
  • 25 + 25 g voita
  • 1 sitruuna
  • 50 g ranskankermaa
  • 75 g lämminsavulohta
  • ½ tl roseepippureita

  1. Laita lohifilee foliopalan päälle ja mausta se suolalla. 
  2. Leikkaa sitruunasta siivu, leikkaa se puoliksi ja asettele lohipalan päälle. Asettele lohen päälle myös 25 grammaa voita nokareina. 
  3. Kääri folio nyytiksi lohen ympärille ja paista 200 asteessa 15 minuuttia. Ota nyytti uunista ja anna jäähtyä folionyytissä.
  4. Avaa folionyytti varovasti ja kaada nesteet kulhoon. Irrota lohesta nahka ja laita lohen lihat myös kulhoon. 
  5. Lisää joukkoon 1 tl raastettua sitruunan kuorta sekä puolikkaan sitruunan mehu. Lisää myös ranskankerma, lämminsavulohi ja roseepippurit ja sekoita huolellisesti. Maista ja lisää suolaa oman maun mukaan.
  6. Purkita savulohipatee ja laita halutessasi sen päälle vielä koristeeksi siivu sitruunaa. Sulata n. 25 grammaa voita ja valuta varovasti päälle pelkkä voin kirkas osa. 
  7. Ripottele päälle muutama roseepippuri ja laita patee jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.

Mantelikräkkerit

  • 2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 1 dl mantelijauhoja
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • 2 rkl pellavansiemenrouhetta
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • ½ tl suolaa
  • 3 ½ rkl oliiviöljyä
  • n. 3-5 rkl kylmää vettä

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. 
  2. Lisää joukkoon öljy ja vettä sen verran, että saat pyöriteltyä kiinteän taikinapallon. 
  3. Kauli taikinasta kahden leivinpaperin välissä ohut, noin puolen sentin levy ja leikkaa kekseiksi pizzaleikkurin tai taikinapyörän avulla. Irrota keksit toisistaan. 
  4. Siirrä pelti pakastimeen noin vartiksi. 
  5. Paista 160 asteessa noin 20 minuuttia. Varo, ettei keksit pala. Anna jäähtyä ja tarjoile.


2 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Salt & vinegar -pähkinät
Next Post: Leivän sisällä paistettu juusto »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    20.12.2017 at 15:52

    Hauska idea!
    Minäkin tekisin, jos vaan voisin. Yleensä oon ihan sinut tämän vamman kanssa, mutta tämän reseptin kohdalla en.

    Reply
  2. Sari - CampaSimpukka says

    19.12.2017 at 15:34

    Tätä pitää tehdä! Ja teenkin, minulla on sopiva purkkejakin, teen annoskokoon. 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT