Sekaisin keväästä (+alekoodi Granitiin)

Yhteistyössä Granit

Tämä on juuri se vuodenaika, jolloin en oikein pysy innostukseltani paikoillani. Aamulla ensimmäiseksi ja illalla viimeiseksi kurkkaan kodinhoitohuoneeseen – siellä näyttää päivä päivältä vihreämmältä. Päivällä tarkkailen kasvihuoneen luukkuja, jotka lämpiminä päivinä avautuvat kuin kesällä konsanaan.

Merkkaustikut ovat aarteitani, ilman niitä en muista mitään.
Istutuslapioita täytyy olla paljon. Olen mestari hukkaamaan niitä.
Musta kori pääsee kasvihuoneen paraatipaikalle.

Minulle sopivin manikyyri, multavana kynsien alla, on kaunistanut käsiäni hyvän tovin, vaikka aloitinkin esikasvatukset selvästi tavallista kevättä myöhemmin – tämä kevät on ollut spesiaali monella tapaa. Onneksi vielä ehtii, ja kasvatuksia voi aina täydentää valmiilla taimilla.

Samanlainen manikyyri taitaa olla aika monella muullakin, sillä viljelypuuha kiinnostaa yhä suurempaa joukkoa suomalaisia. Kiinnostus viljelypuuhaan on tutkimusten mukaan edelleen kasvussa. Eniten kiinnostusta ovat kasvattaneet alle 35-vuotiaat kaupukilaiset, mutta myös vanhemmissa ikäryhmissä intoa on aiempaa enemmän. Nuoria kiinnostaa erityisesti keittiöviljely parvekkeella ja pihalla sekä palsta-, yhteisö- tai kaupunkiviljely eli ruoan kasvattaminen niissä olosuhteissa, jotka ovat saatavilla.

Kesäkukkia + yrttejä = silkkaa rakkautta.

 

Vaikka viljelypuuhiin ei välttämättä kummoisia tarvikkeita tarvitsekaan, ovat puutarhatavarat  keittiötarvikkeiden lisäksi niitä tuotteita, jotka aina kaupoista vilkaisen. Nyt sain yhteistyön myötä tutustua yhden suosikkikauppani, Granitin, nettikaupan valikoimaan. Sain myös valita muutaman kiinnostavan tuotteen itselleni. Ei ole ehkä kovin vaikea rasti arvata, mihin tuotteisiin päädyin – astiat ja puutarhatarvikkeet vetivät puoleensa magneetin lailla.

Täydensin lasivarastoja pienillä laseilla, joita meillä on jo ennestäänkin ja päädyin pulloihin, jotka toimivat sekä virkistävän juoman että lannoitelitkun kaatamisessa – kunhan ei sekoita pulloja keskenään. Muuten pitäydyin kevään kunniaksi puutarhatuotteissa. Istutuslapioita ei voi koskaan olla liikaa; joku hukkaa ne aina. Myöskin merkkaustikkuvarastoja on aina täydennettävä. Suuri betoninen ruukku saa toimia vielä hetken pienenä pöytänä. Kesällä aion istuttaa siihen oliivipuun. Lisäksi tilasin pienen mustan suojaruukun sekä lasisia lyhtyjä.

Helmililjat tuovat kevään, niihin en kyllästy koskaan.
Lasiset lyhdyt muuntuvat myös kukkapurkiksi
Pienet lasit toimivat sekä juomat, tahnojen, pähkinöiden että jälkkäreiden tarjoilussa.

Ensi viikolla pääsen tutustumaan Granitin valikoimaan ihan kunnolla ilman Helsinkiin matkaamista, sillä Ouluun upouuteen Kauppakeskus Valkeaan avataan Granitin myymälä. Se on liike, jota odotan ruokakaupan ja muutaman ravintolan lisäksi kauppakeskukselta eniten. Olen muuten mukana avajaisissa 14.4. klo 16–18. Tule moikkaamaan, voin auttaa vaikka sopivien ruukkujen valinnassa.

Saako kasvihuoneeseen muuttaa?

Avajaisten kunniaksi minulla on ilo tarjota teillä alennuskoodi sekä Granitin Oulun myymälään että Granitin verkkokauppaan. Nyt tarkkana:

Granitin verkkokaupassa toimiva alennuskoodi on ”granitoulu” ja se on voimassa 15.5.2016 saakka. Alennuskoodilla saa 15 % alennuksen yhdestä normaalihintaisesta kertaostoksesta verkkokaupassa. Etua ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tarjouksiin. Etukoodi ei koske Sjöstrand-kahvikoneita.

Granitin Oulun myymälässä saat 20 % alennuksen normaalihintaisesta kertaostoksesta 30.4.2016 saakka mainitsemalla myymälässä bloggaajan/blogin nimen. Etua ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tarjouksiin. Etukoodi ei koske Sjöstrand-kahvikoneita.

Iso betoniruukku toimii ylösalaisin käännettynä pienenä pöytänä.

Yhteistyössä Granit

6 Comments

  1. Tosi-jee!
    Granit kuuluu niihin kauppoihin, joissa käyn melkein aina Helsingissä. Nyt aikaa jää jollekin muulle kivalle putiikille 🙂

  2. Tää alekoodi tuli niin hyvään saumaan, pakko käyttää 🙂 ja vihdoin saadaan Granit Ouluun, jee!

  3. Minun on pakko hankkia lisää noita betoniruukkuja, ne on niin ihania!

    Musta ruukku on suojaruukku eli siinä ei ole reikää pohjassa. Hyvällä salaojituksella ja katoksessa minttu kyllä varmasti tuottaisi mojitomaisen sadon.

  4. Nämä terhakkaat kasvatteet ovat kyllä lähipuutarhan satoa, mutta manikyyri on silti paras evö 😉

  5. Nuo betoniruukut ovat olleet hankintalistalla, vaikka oikeasti ruukkuja alkaa olla aika lailla, mutta ne ovat niin täydellisiä. Nyt iskin tosin silmäni myös tuohon mustaan versioon. Siinä saattaisi saada kasvatettua juuri sopivan annoksen minttua kesän mojitoihin.

  6. Hurmaava manikyyri ja todella terhakkaat esikasvatteet sinulla. Oliivipuuta tekisi mieli, edes vaikka vain yhdeksi kaudeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.