|

Sitruuna-jugurttipannukakut


Muutama viikko sitten kerroin teilleuusista maustevoista, joiden tuotekehityksessä sain olla mukana. Nyt tuotteet ovat saapuneet kauppoihin, joten on aika paljastaa ensimmäinen resepti. Sitruuna-jugurttipannukakut ovat amerikkalaistyyppisiä, pieniä pannareita, joista jugurtti ja sitruunavoi tekevät aivan erityisen raikkaita ja herkullisia.

Pannukakut saivat myhäileviä nyökkäyksiä jo viime kesänä, kun resepti oli vasta kehitteillä. Viime viikolla siskoni kiristi, uhkaili, lahjoi ja pyysi pannareiden ohjetta jo etukäteen, enkä uskaltanut olla antamatta. Kolmen sukupolven testausryhmän tuomio oli yltiöpositiivinen. Kaksi vanhinta sukupolvea saattaisivat ehkä siloitellakin mielipidettään pitääkseen minut hyvällä mielellä, mutta nuorimpien ruokakriitikoiden arvio on aina rehellinen. Herkkujen suhteen varsin kriittinen viidesluokkainen oli sanonut: ”Äiti, nyt joudut paistamaan näitä paljon. Löyty nimittäin minun uus herkku!”

Resepti

Sitruuna-jugurttipannukakut 

lettutaikina
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
½ dl hienoa ruokosokeria
2 kananmunaa
1 ½ dl turkkilaista jugurttia
1 dl maitoa
2 rkl sitruunamehua
50g sitruunavoita

lisäksi
sitruunavoita paistamiseen
ranskankermaa tai turkkilaista jugurttia
sitruunaa
vaahterasiirappia, hunajaa tai sokeria
mustikoita tai pensasmustikoita

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Riko toiseen kulhoon kananmunat ja lisää jugurtti, maito sekä sitruunamehu. Sekoita. Yhdistä seos kuiviin aineisiin ja lisää taikinaan sulatettu sitruunavoi. Paista pannukakkuja lettupannulla keskilämmöllä molemmin puolin. Tarjoa jugurtin tai ranskankerman, sitruunalohkojen, vaahterasiirapin ja mustikoiden kanssa. Perinteisen aamupalan lisäksi pannukakkuja voi aivan yhtä hyvin nauttia myös brunssilla, iltapalalla tai kahvin kanssa.

www.blogirinki.fi

 Yhteistyössä Valio